Заслужава ли си покупка на iPhone 7 Plus 128GB "refurbished"

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Apple iPhone

Заслужава ли си покупка на iPhone 7 Plus 128GB "refurbished"

Мнение от Apple iPhone »

Здравейте,

Искам Вашето мнение, дали си заслужава да купя чисто нов /заменен от Теленор/ iPhone 7 Plus 128 GB? Момичето го продава за 800 лв., без аксесоари, но с кутия, както и с фактура за покупката в брой и документ за замяната, както и с оставаща гаранция към Теленор до средата на м. май 2019 година. Просто съм запознат, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus, дават доста дефекти. Ще се радвам на Вашите мнения и препоръки.
Само да вметна, в момента съм с iPhone 7 32GB, купен преди 6м. чисто нов от "А1"
Благодаря Ви, предварително!
Последно промяна от Apple iPhone на 24 Яну 2019, 16:13, променено общо 1 път.
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Re: Заслужава ли си покупка на iPhone 7 Plus 128 GB

Мнение от angelovarna »

След като вече притежаваш 7цата, би трябвало да имаш някакви впечатления от работата на телефона и модела като цяло.
Вкъщи също имаме една Седмица, като планираме да излезе в пенсия през есента или най-рано средата на лятото. Телефона е супер и най-безпроблемен сред тези, които съм ползвал до момента, а именно:
iPhone 2G, 3Gs, 4, 5, 5S, SE, 6, 7, XR.
От XR-а към момента събирам впечатления, тъй като ми е само 3та седмица с него. 7 все още е с 98% здраве на батерията при положение, че е ползван година и половина. Все толкова бърз и безотказен.
Малко множко ми се виждат 800лв за ползван телефон без зарядно, слушалки, кабел. Продавача го рекламира като нов, но всъщност това е рециклиран телефон - компоненти и батерия са били употребявани. Затова и не би следвало да вдига излишно цената, при положение, че с абонамент можеш да си вземеш два пъти по-нов модел за 1200лв. Ако ти го даде за 650-700лв според мен би било добра цена, с оглед капацитета памет на предлаганото устройство.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Apple iPhone

Re: Заслужава ли си покупка на iPhone 7 Plus 128 GB

Мнение от Apple iPhone »

Много Ви благодаря за отговора. Аз предполагам, че сменените "refurbished" телефони са със изцяло подменени части, както и батерия, а т.е., напълно рециклирани, но може и да греша.
Относно 7-цата, моят също се държи много добре, но по-големият (Plus) взе повечко да ми допада.
Заради това потърсих мнения във форума дали да ъпгрейдна от iPhone 7 до 7 Plus?
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Re: Заслужава ли си покупка на iPhone 7 Plus 128GB "refurbished"

Мнение от angelovarna »

Съжалявам, пропуснал съм, че телефона е Плюс версията.
Бонусите биха били по-издръжливата батерия и по-големия екран. В такъв случай цената е горе-долу добра. Казвам горе-долу, понеже гаранцията изтича скоро.
Количеството RAM при 7Plus и 8Plus е еднакво - 3GB, при чистата версия - 7, е 2GB, но предполагам знаеш това. Толкова е и при XR модела. Така че единственото, което би следвало да те притеснява е скоро изтичащата гаранция.
gerka

Мнение от gerka »

Аз преди години съм си купувала refurbished 4s и повече няма да повторя. Този тип телефони са дали дефекти няколко пъти докато са били в гаранция. В повечето случаи след 3-тия ремонт го заменят с друг, а дефектния се опитват отново да го поправят и да го пуснат в продажба на по-ниска цена като refurbished. Аз съм си патила и затова никога повече такъв телефон. По-добре да дадеш повече пари за нов, отколкото после да си блъскаш главата с ремонти…
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

gerka извинявай, но говориш глупости, пък може и да си права ако си го взела refurbished от български сервиз. Ако е обаче refurbished от Apple, телефона дори се води по-надежден от нов в магазина, понеже е щателно тестван и вече каквото има да му се развали се е развалило и е било сменено.

Затова ако нямам възможност за нов, бих взел refurbished докато е бил в първата година от гаранцията - тогава собственика му, а и сервиза към който е бил пратен е ползвал официалния канал за рекламация. Бил ли е ремонтиран през втората година от гаранцията - не е за препоръчване да се купува.
Аватар
desito

Мнение от desito »

Зависи каква е била причината, за да бъде върнат телефона и след, което да бъде пуснат като refurbished. Може просто купувача да не го е харесал и да го е върнал – тогава телефонът е чисто нов. При положение обаче, че е връщан за някакви хардуерни/софтуерни проблеми/бъгове, които не са могли да бъдат отстранен и е заменен с друг телефон, тогава може да има проблеми. Както казва angelovarna, ако е refurbished от Apple то има огромна възможност всичко да му е ОК и дори да е по-надежден от нов, ако обаче процедурата по „refurbished“ е правена в някой БГ сервиз, то тогава бягай…
Veni, vidi, vici
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

И в кой БГ сервиз извършват процедурата по „refurbished“? Пишете си колкото да не заспите. Вероятността да се развали такъв телефон е точно толкокова голяма
, колкото и ако го купиш нов от магазин. Дори по-малка.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Krastanov

Мнение от Krastanov »

angelovarna написа:gerka извинявай, но говориш глупости, пък може и да си права ако си го взела refurbished от български сервиз. Ако е обаче refurbished от Apple, телефона дори се води по-надежден от нов в магазина, понеже е щателно тестван и вече каквото има да му се развали се е развалило и е било сменено.

Затова ако нямам възможност за нов, бих взел refurbished докато е бил в първата година от гаранцията - тогава собственика му, а и сервиза към който е бил пратен е ползвал официалния канал за рекламация. Бил ли е ремонтиран през втората година от гаранцията - не е за препоръчване да се купува.
Ти извинявай но пълните глупости са оте теб.RFB може да има само и единствено от епъл, като това си го пише и няма скрито покрито.Проблемът винаги е хардуерен за да се стигне до там, но у-вото е преминало през оторизиран сервиз с високо ниво(в нашата страна нямат такъв левел), отстранили са проблема и това е.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Тук май не правите разлика между рециклиран и ремонтиран телефон. :))
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Добре, не съм се уточнил, ползвал понятието ремонтиран, за което мислих, че е станало ясно, ама ето, хванахте се за думата.
Ако е през първата година от гаранцията, телефона се обслужва гаранционно по официалните канали - от оторизиран представител на марката и именно - бива сменен с refurbished телефон. Ако е през втората година СЕ РЕМОНТИРА или ако не подлежи на ремонт СЕ ЗАМЕНЯ от сервиз, с който продавача работи.
Така процедират от А1, Теленор и Виваком и всички големи вериги в страната.

Не един телефон от марката съм връщал още през първите месеци откакто съм го взел - винаги ми е бил връщан refurbished и това е било допълнително уточнявано, че е така от страна на продавача. През втората година, поне при Мтелци - телефоните ходиха в Булграм.
Не вярвам да има разбиращ продавач, който ако е дал телефона през втората година от гаранцията на сервиз и същия е бил ремонтиран, да напише подменен с нов, чакайки шаранчета. :)
Други пък чести случаи - купил си някой нов айфон, след седмица го изтърва на земята и екрана му става на паяжина. Отива в гаражно сервизче и му сменят за неколкократно по-ниска цена екрана на телефона. Пуска го по сайтовете за продажба - "нов, с пълна гаранция, само на седмица, отворен колкото да се пробва/разгледа".
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

angelovarna написа:Добре, не съм се уточнил, ползвал понятието ремонтиран, за което мислих, че е станало ясно, ама ето, хванахте се за думата.
Ако е през първата година от гаранцията, телефона се обслужва гаранционно по официалните канали - от оторизиран представител на марката и именно - бива сменен с refurbished телефон. Ако е през втората година СЕ РЕМОНТИРА или ако не подлежи на ремонт СЕ ЗАМЕНЯ от сервиз, с който продавача работи.
Така процедират от А1, Теленор и Виваком и всички големи вериги в страната.

Не един телефон от марката съм връщал още през първите месеци откакто съм го взел - винаги ми е бил връщан refurbished и това е било допълнително уточнявано, че е така от страна на продавача. През втората година, поне при Мтелци - телефоните ходиха в Булграм.
Не вярвам да има разбиращ продавач, който ако е дал телефона през втората година от гаранцията на сервиз и същия е бил ремонтиран, да напише подменен с нов, чакайки шаранчета. :)
Други пък чести случаи - купил си някой нов айфон, след седмица го изтърва на земята и екрана му става на паяжина. Отива в гаражно сервизче и му сменят за неколкократно по-ниска цена екрана на телефона. Пуска го по сайтовете за продажба - "нов, с пълна гаранция, само на седмица, отворен колкото да се пробва/разгледа".
Здравейте,
Искам да кажа, че телефона, който мисля да закупя е заменен с чисто нов заради отлепен дисплей, поне така пише на протокола за замяна, преди 20 дни от Теленор. Оставаща гаранция до средата на м. май. Никъде не пише, че е REF. Та въпроса ми е, какъв е проблема да е заменен през втората година и, когато го заменя оператора и пише, че дава съвсем нов телефон, то предполагам си е всичко легално и телефона си идва от Ейпъл и в случая е за сметка на Теленор по гаранция?
Благодаря!
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

gorgior написа:И в кой БГ сервиз извършват процедурата по „refurbished“? Пишете си колкото да не заспите. Вероятността да се развали такъв телефон е точно толкокова голяма
, колкото и ако го купиш нов от магазин. Дори по-малка.
Здравейте,
виждам, че ги рабирате нещата. По-горе писах в отговор на колегата angelovarna от форума, но да попитам и Вас. Телефона, който мисля да взема е заменен от Теленор във втората половина от гаранцията /2-ра година/. С протокол за замяна, нов IMEI, който сменен телефон все още не е активиран, поради причината, че дамата си е закупила XS Max. Предполагам, че е REF макар никъде да не го пише.
Та искам да попитам Вас лично, рисков телефон ли е този тип сменени апарати или вероятноста, да се повреди е равна или по-малка, от чисто нов запечатан такъв?
Благодаря Ви!
v1111

Мнение от v1111 »

Въпрос на късмет е ,аз лично бих се въздържал от такава покупка.
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

http://www.apple.com

Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Поисках информация за замененото устройство в Криейтив Център, което искам да закупя, а т.е., iPhone 7 Plus. Според тях всичко е изрядно и е действано чрез оторизиран сервиз при подмяната от Теленор.
Нямало място за притеснение!
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

В такъв случай действай :)
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

angelovarna написа:В такъв случай действай :)
Прилагам чрез Copy/Paste отговора от Криейтив Център:

Здравейте,

Благодаря Ви, че се свързахте с Криейтив Център. Теленор е оторизиран от Епъл да продава Apple устройства и в тази връзка е задължен да Ви съдейства сервизно. В базата данни на Епъл е записано, че устройството Ви е заменено с еквивалентно устройство, така че вярвам ,че Теленор са използвали оторизиран сервиз за Вашият апарат. Сега относно въпросът Ви, с какво устройство е заменен телефонът Ви. Ще Ви цитирам общите условия на Епъл.
Ако имате хардуерен проблем на телефона, който не може да се отстрани с ремонт, то устройство Ви се заменя с продукт от същия модел (или с Вашето съгласие с продукт, който е функционално еквивалентен), сглобен от нови части и/или употребявани части, еквивалентни на нови по технически характеристики и надеждност. Когато замяната е при нов модел се заменя по скоро с ново устройство.
v1111

Мнение от v1111 »

Apple iPhone написа:
angelovarna написа:В такъв случай действай :)
Прилагам чрез Copy/Paste отговора от Криейтив Център:

Здравейте,

Благодаря Ви, че се свързахте с Криейтив Център. Теленор е оторизиран от Епъл да продава Apple устройства и в тази връзка е задължен да Ви съдейства сервизно. В базата данни на Епъл е записано, че устройството Ви е заменено с еквивалентно устройство, така че вярвам ,че Теленор са използвали оторизиран сервиз за Вашият апарат. Сега относно въпросът Ви, с какво устройство е заменен телефонът Ви. Ще Ви цитирам общите условия на Епъл.
Ако имате хардуерен проблем на телефона, който не може да се отстрани с ремонт, то устройство Ви се заменя с продукт от същия модел (или с Вашето съгласие с продукт, който е функционално еквивалентен), сглобен от нови части и/или употребявани части, еквивалентни на нови по технически характеристики и надеждност. Когато замяната е при нов модел се заменя по скоро с ново устройство.
Какво очакваш като отговор от Криейтив ? Телефона ще е перфектен според тях ,трябва пазар все пак..
iPhone 10Х & 6S Ф.О.

http://www.apple.com

Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Благодаря на всички за мненията. Оценявам ги. Мисля още малко, до утре. Цената на заменения iPhone 7 Plus 128 GB, който ми продава момичето е 720.00 лева с найлоните, както е върнат от Теленор + всички документи за новият и старият апарат.
Може би си заслужава покупката предвид цената и паметта, единственият минус е оставащата гаранция от 3 месеца и половина.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Идеално щастие няма! Цена за сметка на гаранция! :)
Публикувай отговор