Колко време може да стои телефон в сервиза на търговеца?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
imthedevil
Обратна връзка:

Колко време може да стои телефон в сервиза на търговеца?

Мнение от imthedevil »

Добър ден,

Края на октомври закупих от онлайн търговец употребяван iPhone 5s, с 1 година гарания. В последствие, ъпдейтнах телефона, ресетнах го и възникна софтуерен проблем, който не ми даваше възможност да го активирам. Говорих с търговеца и го изпратих на следващия ден (31.10) обратно да го сервизират. От тогава мина повече от месец и телефона все още не е готов. Мислех да звъня днес на търговеца, да питам какво става. Проблемът ми е, че имам спомен, че по закон телефона не може да стои повече от 30 календарни дни в сервиз. Само че, колкото и да рових в ЗЗП, не можех да намеря това (или сходно) писание. Бихте ли съдействали, дали съм прав или греша (все пак като ще се обаждам да се жалвам, да съм се подсигурил с правилните факти).
Аватар
centur

Re: Колко време може да стои телефон в сервиза на търговеца?

Мнение от centur »

1 месец е срока, но ако е изтекъл и не са ти върнали телефона -> пускаш жалба в КЗП с копие на протоколи, договор, касова бележка/фактура и каквото имаш свързано с покупката на телефона и постъпването му на ремонт.
Дори да ти върнат апарата примерно на 35-тия ден то КЗП като се произнесе ще получиш нов независимо, че стария ти е бил ремонтиран/сменен.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Аватар
imthedevil
Обратна връзка:

Мнение от imthedevil »

Благодаря. А може ли да ме насочиш, къде в ЗЗП-то го пише това (да го имам все пак под ръка) - аз не го намерих, колкото и да търсих.
Аватар
centur

Мнение от centur »

Изображение
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Публикувай отговор