За първи път ще имам айфон..Начинаещ съм?!
-
За първи път ще имам айфон..Начинаещ съм?!
Здравейте, драги съфорумници! Утре ще получа един Айфон 5s 32GB от личен приятел. Айфонът е отключен, всичко е както трябва обаче ми каза, че за да го ъпдейтна трябвало някаква парола, обаче тази парола той я е забравил. Каза, че ще е най-добре ако ресет-на телефона? Разчетох се из форума как се ресет-ва, имам си горе-долу на представа, обаче има ли някаква възможност ако го ресет-на да се заключи телефона? И въпроса ми е, тази парола която е забравена, каква трябва да е паролата, от някой акаунт ли е илии... нещо друго? Иначе ми каза, че телефона си си работи и без и със сим карта, нямало никакъв друг проблем? Благодаря предварително!
Re: За първи път ще имам айфон..Начинаещ съм?!
Със сигурност ще се заключи и ще иска user name и pass на акаунта който е бил активен на устройството преди reset. Ако не може пред теб да изтрие акаунта, който е в телефона, по-добре не се занимавай с този телефон.
★ ММ & iOS ★
-
Забравена е Apple ID паролата, в този случай какво мога да направя?
- Ivan_vylka
Ами то тоя проблем е най-важното нещо в един iPhone втора употреба. Не го взимай, само неприятности ще си навлечеш и накрая няма да има и кой да ти го вземе, освен за части.Иначе ми каза, че телефона си си работи и без и със сим карта, нямало никакъв друг проблем
iPhone 11
-
@Ivan_Vylka, извинявай не те разбрах? Забравена е Apple ID паролата, в този случай може ли нещо да се направи?
- Ivan_vylka
Абсолютно нищо. Равносилно е на краден телефон. Единствения вариант е смяна на дънна платка, но пък тогава никога повече няма да работи пръстовия отпечатък, а и цената не си заслужава. А Apple ID все някога ще ти го поиска и тогава си до там.
iPhone 11
-
Извинявам се, цяла вечер си играя с този телефон, успях някак си да си изтегля приложения от App Store, тоест направих си регистрация в iTunes & App Store, обаче iCloud-a не мога да го сменя, иначе аз си имам Айклауд регистрация, обаче не ми дава, да излезна от тази на който е бил телефона, за да влезна в моята. Иначе приложения мога да си тегля, сим картата си върви, има интернет? Така дали мога да си ползвам телефона нормално?
Find my iPhone на ON ли е?
След първият ъпдейт ще гледаш умно. Не го взимай този телефон, притежателя му може да го заключи дистанционно по всяко време. И този приятел не ти е много личен, ако ти продава такъв телефон.ilhancho97 написа:Извинявам се, цяла вечер си играя с този телефон, успях някак си да си изтегля приложения от App Store, тоест направих си регистрация в iTunes & App Store, обаче iCloud-a не мога да го сменя, иначе аз си имам Айклауд регистрация, обаче не ми дава, да излезна от тази на който е бил телефона, за да влезна в моята. Иначе приложения мога да си тегля, сим картата си върви, има интернет? Така дали мога да си ползвам телефона нормално?
★ ММ & iOS ★
-
Да, Find my iPhone e ON, да попринцип собственика няма да направи нищо, сигурен съм, но щом казвате, че няма смисъл добре. Благодаря! А ако де направи reset на телефона, ще се заключи, така ли?
Наистина няма смисъл. Този телефон може да бъде заключен дистанционно с два клика в браузър по всяко време. Същото ще се случи при reset или update.
★ ММ & iOS ★
-
Да, разбирам Ви! А за заключването, дистанционно, за което споменавате, ако говорите за това, собственикът да го направи..съм напълно сигурен, че няма да го стори..@lex79 написа:Наистина няма смисъл. Този телефон може да бъде заключен дистанционно с два клика в браузър по всяко време. Същото ще се случи при reset или update.
Абе Илианчо, кое не разбра до сега? 10 души ти го казват: тоя телефон е с активирани icloud и findmyphone. Тоя твоя приятел да си спомня пароли, да си ги възтановява през мейли и тайни въпроси. Абсурд е да я е "забравил". Трябва да е много голям непукист. Такъв телефон НЕ СЕ КУПУВА! Ще се заключи и ще духаш супата.
iPhone 6+