Мтел-подмяна на устройство чрез Гаранция ?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
veselingenov

Мтел-подмяна на устройство чрез Гаранция ?

Мнение от veselingenov »

Здравейте колеги, пиша ви със следното запитване.До сега не съм използвал гаранционните услуги на Мтел ,но тези дни ми се наложи да изпратя телефона си (iPhone 6S) поради не работещ Lock бутон. Както и да е, влезнах в сайта им и проверих до къде е стигнала сервизирането и там пишеше ,че телефонът ми е сервизиран и ми бяха посочили нов IMEI. Това значи ,че най-вероятно телефонът ми ще бъде сменен с нов. Днес ходих до мтел да проверя дали е пристигнал в офиса им, но не беше. Реших да ги попитам как стоят нещата с подмяната на телефона, дали ще ми бъде заменено само устройството или целия комплект с кутията и всичко в нея. Те една ли не ми се изсмяха ,като чуха за подмяна на всичко и твърдо ми казаха ,че ще бъде заменено само устройството. Правилна ли е тази замяна само на устройството или да си търся правата за подмяна на всичко? Благодаря предварително!! Очаквам вашите мнения по въпроса. :)
Аватар
Ivan_vylka

Re: Мтел-подмяна на устройство чрез Гаранция ?

Мнение от Ivan_vylka »

Така е, само устройството се заменя, без кутия, аксесоари и т.н. На мен са ми сменяли преди няколко години един iPhone 4s, на един приятел миналата година 6Plus и са в bulk опаковка, тоест във фабрично фолио, но не са в кутия. И в гаранцията се пише новия IMEI.
iPhone 11
veselingenov

Мнение от veselingenov »

Ivan_vylka написа:Така е, само устройството се заменя, без кутия, аксесоари и т.н. На мен са ми сменяли преди няколко години един iPhone 4s, на един приятел миналата година 6Plus и са в bulk опаковка, тоест във фабрично фолио, но не са в кутия. И в гаранцията се пише новия IMEI.
А дали са изрядни? Имам предвид може ли да са някои ремонтирани и да са сложили BULK и да ги дават за нови?
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Ами да, точно такива са. Такава е политиката на Apple, рециклирани устройства, които се слагат в нови панели и с тях се подменят проблемни бройки. Но като казвам рециклирани, не разбирай, че по нещо се отличават от нови. Минали са всички тестове и са 1:1 със нов телефон. И така е по цял свят, да не си помислиш, че тук в България се правят на цигани :D Точно този 4s, който ми го смениха го дадох тогава на един приятел и вече около 4 години не е мръднал, още си го ползва човека.
iPhone 11
veselingenov

Мнение от veselingenov »

Ivan_vylka написа:Ами да, точно такива са. Такава е политиката на Apple, рециклирани устройства, които се слагат в нови панели и с тях се подменят проблемни бройки. Но като казвам рециклирани, не разбирай, че по нещо се отличават от нови. Минали са всички тестове и са 1:1 със нов телефон. И така е по цял свят, да не си помислиш, че тук в България се правят на цигани :D Точно този 4s, който ми го смениха го дадох тогава на един приятел и вече около 4 години не е мръднал, още си го ползва човека.
Добре колега,занчи ще им се доверя Ха ха ха. Мерси много за изчерпателното обяснение.
Публикувай отговор