[ПРОБЛЕМ] шум по време на разговор iphone 7

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
iSurf

[ПРОБЛЕМ] шум по време на разговор iphone 7

Мнение от iSurf »

Имам следния проблем…
когато говоря отсреща не ме чуват - има ужасен шум. Докато говоря всичко е кристално, но като спра да говоря се появява един шум, който спира около секунда след като започна па да говоря и ефекта е че отсреща изобщо не ме чуват.
!удя се дали може да е изгърмял някой от всичките задни/предни/долни микрофони. Тела е на 2 седмици.
Странното е че се случва само през мрежата на оператора, няма го шума при whatsapp/viber/messenger
Изключих Noise Cancelation-a но пак същото - ресторнах го и сетнах като нов… същото. Даже спрях Permissions на всички apps, които използват микрофона Shazam/Camera/тн.
Ако проблема е хардуерен - някой може ли да ми каже дали Мтел заменят или поправят апаратите...
Щирлиц помисли. Хареса му и помисли още веднъж...

Re: [ПРОБЛЕМ] шум по време на разговор iphone 7

Мнение от georgi4 »

Така, както описваш си си за сервиз.(щом и след рестор не се е оправил)
Вариантите са два- 1.Носиш го в Мтел(ще стане по бавно замяната) или 2. директно в Криейтив център, но тогава ще загубиш втората година гаранция от Мтел.
IPhone 7
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

georgi4 написа:Така, както описваш си си за сервиз.(щом и след рестор не се е оправил)
Вариантите са два- 1.Носиш го в Мтел(ще стане по бавно замяната) или 2. директно в Криейтив център, но тогава ще загубиш втората година гаранция от Мтел.
Защо да загуби втората година гаранция от "МТел"? Ето отговора от МТел: /Copy-Paste/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чат обслужването започна в 17:55:56
Моля, изчакайте свързване със сътрудник ...
Добре дошли в Онлайн обслужването на Мтел. Вие се свързахте с Теодора

Теодора:Здравейте, с какво мога да Ви помогна?

Лин:Здравейте, притежавам iPhone и искам да Ви попитам следното: Тъй като устройствата са с една година международна гаранция от Ейпъл, та ако го занеса за гаранционно обслужване в "Криейтив Център", които са официален представител на Ейпъл за България, дали ще ми отпадне гаранцията към МТел? Остава ли ми гаранционното обслужване към МТел за период от 24 месеца?

Теодора:Ако го занесете в рамките на първата година от гаранцията в "Криейтив Център", гаранцията към Мтел няма да отпадне.

Лин:Да, в рамките на първата година мога да използвам услугите на "Криейтив Център", но ме интересуваше след това, какво се случва за втората.

Лин:Благодаря Ви!

Лин:Лека работа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
georgi4

Мнение от georgi4 »

трябваше да ги питаш ако от Криейтив заменят апарата с друг и се наложи да се ползва гаранционно обслужване втората година, как седят нещата
IPhone 7
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

georgi4 написа:трябваше да ги питаш ако от Криейтив заменят апарата с друг и се наложи да се ползва гаранционно обслужване втората година, как седят нещата
Колега, изпратих запитване, но служителите се затрудниха с отговора и ми казаха, че го препращат към "Технически Отдел" на "МТел". До една седмица ще имам отговор. Ти явно знаеш нещо по въпроса, сподели ако имаш повече инфо.
Благодаря!
:)
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Apple iPhone написа:
georgi4 написа:трябваше да ги питаш ако от Криейтив заменят апарата с друг и се наложи да се ползва гаранционно обслужване втората година, как седят нещата
Ще видим, какво ще ми отговарят и ще пиша :)
Последно промяна от Apple iPhone на 27 Ное 2016, 13:44, променено общо 1 път.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Мтел са си в правото да ви откажат гаранция в случай, че сте отнесли телефона на друго място различно от тях. И то не на втората година , а изобщо!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
iSurf

Мнение от iSurf »

Занесох го в Мтел... върнах го и се позовах на чл. 112 от закона за защита на потребителите. Ако стоката не отговаря на условията по договора за закупуване - потребителят има право да изиска или сервизиране, или замяна. Е - аз изисках замяна, като изрично го упоменах в претенциите. Ако не го заменят - процедурата е ясно - жалба в КЗП, после молба за прекратяване на договора и съм им ***** ******** на тия в Мтел. Няма как да платя 1000 лв за нещо, което спира да работи на 5ти ден от закупуването!
Криейтив ми казаха че задължително ще се опитат да го поправят и ако не могат -тогава замяна... но поне бяха откровени с мен :)
Ще кажа какво е станало в последствие..
Мерси на всички :)
Щирлиц помисли. Хареса му и помисли още веднъж...