Странен проблем с дислея на 5S

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
kamo

Странен проблем с дислея на 5S

Мнение от kamo »

Здравейте,

В последните седмици наблюдавам следния проблем: от време навреме дисплея не разпознава какъвто и да е допир независимо от приложението или действието. Няма значение къде по дисплея натискам. Екрана свети, показва всичко и на пръв поглед работи добре, но дотам. Телефона не е блокирал, защото с кръглия бутон мога да отида на началния екран или да пусна таск мениджъра. обаждания също се приемат но не мога да отговоря. Има един начин да се оправи: гася екрана със старт бутона и после го пускам пак. След това никакъв проблем, до следващия път. Не съм открил нещо конкретно, което да предизвиква пробелема. Какво пробвах досега:
Телефона беше с джейл. Направих семирестор. Никакъв резултат. телефона работи ден два без проблем и почва пак да дава същия проблем
Пълен рестор 2-3 пъти. В момента съм с 9.2.1. Няма промяна.
На няколко пъти съм правил ресет на телефона (нетуърк, локация, лейаут, т.н). Безь резултат.

Някакви идеи?
Благодаря
Камен
Аватар
Alxx
supporter

Re: Странен проблем с дислея на 5S

Мнение от Alxx »

1. Несполучлив рестор, било от софтуер, нет, комп...
2. Дефектен дигитайзер, в частност целия дисплей.
3. Тръгнал да си заминава HID контролер на платката.
"Мисля-значи съществувам"
kamo

Мнение от kamo »

Благодаря Алекс.
Предполагам 2 и 3 значи сервиз? 3 поправимо ли е?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

2 е лесно и просто - нов дисплей и си в джаза.
3 е ш*бана работа за ремонт и невинаги се получава, а трябва и донор да има.
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор