Колеги, ъпдейтнах до 9.2 и имам проблем с автоматичния бекъп.В Settings>iCloud>Backup е активиран авто бекъпа,но като дам "Back Up Now" изписва "The last backup could not be completed. Last Backup: Never".
Пробвах като изключа акаунта и влеза отново, но без резултат.
Имам още един въпрос след като направя резет какво е по-хубаво да дам: Set up a new iphone или recovery from icloud/itunes? Кое е препоръчително за "чиста" преинсталация?Извинявам се,ако въпросът е глупав!
Благодаря предварително!
Iphone 6s - проблем с iCloud
-
Re: Iphone 6s - проблем с iCloud
Set up as new, така няма да връща бекъп и няма да се пренесат старите грешки.
И да направиш ресет има голям шанс да не се оправи. Четох,че доста хора имат този проблем с иос 9.2. Има и отворена дискусия отправена към съпорта --> https://discussions.apple.com/thread/7377685?tstart=0 . И иос 9.2.1 пак няма промяна. Дано при 9.3 се оправят нещата.
iPhone 6s Plus 64GB
Юзърът никъде не споделя колко му е заетата памет в телефона? Обемът на безплатния клауд е точно 5 гъби. Първо това, после мислете за бъгове, различни от потребителя.
"Мисля-значи съществувам"
Аз имам същия проблем с бекъпа. Моята заета памет е само 500 МБ от icloud и имам един направен бекъп. Сега когато се опитам да му дам manual back up, процеса стартира и накрая ми дава, че не е възможно да направи back up. Видях че и други потребители имат този проблем, но не съм видял решение.
iPhone 6s Plus 64GB
Свободната памет е ~ 53ГБ, а тази на айклауда ~ 4.8ГБ.Пробвах разни съвети като да се излезе от акаунта и обратно да се влезе(дори 5-6 пъти пробвах),резет на network settings.. При някои се оправял проблема,но при мен уви - неще
.Така реших да направя рестор... и пак без промяна.Накрая ми дойде на акъла да си направя нов айклауд акаунт,премахнах от айклауд и айтюнс устойството (айфона),прехвърлих си контакти,снимки и т.н,направих рестор, после Set up a new, и с новия акаунт вече 3-4 дни нямам никакъв проблем с бекъп.
Поздрави!

Поздрави!
Днес реши, че ще ми направи бекъп-а. Задържах power button + home button до появата на логото. След това реших да си заредя телефона и пробвах ръчно да направя бекъп. И воаля...направи го. Без никакви ресети на настройки и или рестор. Май си е някакъв бъг. Няма нужда да се прави второ Apple ID и безбройни ресети на телефона.
iPhone 6s Plus 64GB
-
При мен се появи проблема днес сутринта...някой да сподели развитие по въпроса?