Неработещ жак на айфон

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
stefo?

Неработещ жак на айфон

Мнение от stefo? »

Здравейте колеги. Взех втора ръка един айфон 5s, с надеждата, че има гаранция към м-тел, остават му близо 5 месеца. Съвсем забравих, обаче, да пробвам жака и какво се оказа - сложа ли слушалки лявата пращи а дясната свири, като ниските й също пращят, увелича ли на до 4 червени деления звука се оправя, като намаля си остава ок, но след секунди пак сме в изходно положение... Загледах телефона и на бяло ми се вижда че по краищата на целия екран, като рамка на картина, около 2-3 милиметра има по-жълтеникаво-зелена ивица, но се забелязва адски трудно. Питането ми е следното, дали телефона може да е мокрен и ако не дали гаранционно м-тел ще са съгласни да ми съдействат? Говорих с тях на *88 и момичето ми се стори доста отзивчиво, но все пак, дайте съвет, ударете едно рамо на будалата :(
iPhone 4S 16GB mtel..
Аватар
gorgior

Re: Неработещ жак на айфон

Мнение от gorgior »

Ако е мокрен забрави за гаранция, а дали е мокрен питай този от когото си го купил.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
stefo?

Мнение от stefo? »

gorgior написа:Ако е мокрен забрави за гаранция, а дали е мокрен питай този от когото си го купил.
Пределно ясно ми е, че ако е мокрен гаранцията отпада. Човека го питах, той ествествено твърди, че е пазен адски много... Питането ми беше дали тези неща, които описвам ви приличат на приблеми в следствие от мокрене. Иначе телефонът си работи перфектно, батерията държи, камерите снимат, няма разлепен дисплей или видимо въртяни болтчета.
iPhone 4S 16GB mtel..
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Мокрен телефон се познава веднага. Все си мисля , че слушалките на са ти наред . Няма как звука да се променя от жака на телефона- или работи или не работи . В самия жак има "сензор" за мокрене . Ако е розов или червен значи е имало водица, ако е бял не . Не си спомням дали 5S няма сензор и на входа на сим държача , погледни ще разбереш .
stefo?

Мнение от stefo? »

kawabiker написа:Мокрен телефон се познава веднага. Все си мисля , че слушалките на са ти наред . Няма как звука да се променя от жака на телефона- или работи или не работи . В самия жак има "сензор" за мокрене . Ако е розов или червен значи е имало водица, ако е бял не . Не си спомням дали 5S няма сензор и на входа на сим държача , погледни ще разбереш .
Къде точно в жака е? А и едва ли е точно, защото минах с влажен тампон и клечка, за да обера прахта и излезе доста гнус отвътре и пак... Пробвах с 3 чифта слушалки и едни колони, същото е.
iPhone 4S 16GB mtel..
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Няма къде да е освен централно с/у отвора му. Това с влажния тампон е жестока грешка и да не е бил розов вече е напълно възможно да е , защото е бая чувствителен , но ти в случая мислиш за бая мокрене- демек гледай за много червено , ако е леко розово може и ти да си го оправилл .
Щом си тествал с други слушалки и пак го прави и казваш е имало боклуци, може нещо да е затегнало вътре на контакторите. Надуй бузите вътре с една сламка, тръскай, с прахосмукачката пробвай да зачистиш и сподели.
stefo?

Мнение от stefo? »

kawabiker написа:Няма къде да е освен централно с/у отвора му. Това с влажния тампон е жестока грешка и да не е бил розов вече е напълно възможно да е , защото е бая чувствителен , но ти в случая мислиш за бая мокрене- демек гледай за много червено , ако е леко розово може и ти да си го оправилл .
Щом си тествал с други слушалки и пак го прави и казваш е имало боклуци, може нещо да е затегнало вътре на контакторите. Надуй бузите вътре с една сламка, тръскай, с прахосмукачката пробвай да зачистиш и сподели.
Доста го чистих вчера, а и така със сламката конденз плюс слюнка е ясен ефекта, ако наистина има таакъв лакмус или каквото се води... Сега го гледам на слънце, ако се има в предвид дъното на жака, въобще ама въобще не може да става дума за розово или лилаво, на черно също не прилича. Сигурни ли сте, че въобще съществува такова нещо?
iPhone 4S 16GB mtel..
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Добре де , може и да съм те излъгал за жака малко :) но за сим държача не съм https://support.apple.com/en-us/HT204104
stefo?

Мнение от stefo? »

kawabiker написа:Добре де , може и да съм те излъгал за жака малко :) но за сим държача не съм https://support.apple.com/en-us/HT204104
Беличко е! Мерси страшно много! Значи да паля с двеста към мтел?
iPhone 4S 16GB mtel..
Публикувай отговор