Проблем с iPhone 5s
Проблем с iPhone 5s
Здравейте! На скоро си взех айфон 5s втора ръка от познат, видимо нямаше грешка, със стъклен протектор е кутия книжки, дори и лепенките, но зарядното прави проблем. След като го оставя да зарежда около 10тина минути загрява, а екрана почва да отчита грешно натисканията ми, смених с друго (кабела си остана същия) и проблема се оправи. Сега обаче, ексрана ми замръзва когато си пожелае. Случва се следното: решавам да го отключа, отпечатъка заработва без проблем и ме вкарва в менюто, но дотам. Натискам swipe-вам, нищо не става... понякога след като натисна няколко пъти sleep/wake бутона, за да премигне екрана се оправя, а понякога му трябват няколко ресета (sleep бутон + home бутон) за да тръгне, случвало ми се е също докато гледам клип в ютуб да кажем на 1вата минута да престане да отчита а на 5тата (говоря примерно) започва да си работи нормално. Ресторнах чрез recovery резултатът е нулев, чудя се дали ако ъпдейтна до ios9 проблема ще се махне. Човекът от когото го купих се кълне че го е пазил и че не му се е случвало подобно нещо и с оглед на това в какво състояние ми го даде и от разговорите ни съм склонен да му вярвам. Някой има ли някакви предложения или да го нося в сервиз, а ако там проблема не се прояви?
Еdit: добавям, с версия 8,4,1 съм, отключвам го с пръстов отпечатък, ако някой е така добър да ми снима оригинално зарядно на айфон, там където са буквите и информацията за него за да ги сравня ще съм благодарен!
Еdit: добавям, с версия 8,4,1 съм, отключвам го с пръстов отпечатък, ако някой е така добър да ми снима оригинално зарядно на айфон, там където са буквите и информацията за него за да ги сравня ще съм благодарен!
iPhone 4S 16GB mtel..
Re: Проблем с iPhone 5s
Такъв бъг е много характерен именно при кофти зарядно/кабел. Опитай с нечий, чийто е 100% истински или мини през сервиза, ако си в София. Ще ти покажа ментета и истински, както и ще си направиш тест на място.
"Мисля-значи съществувам"
Важен е кабела , зареждачката за контакта няма почти никакво значение защото телефона си пуска сам тока който му е нужен.
С фалшив кабел( тия по 5,20) за около 20-30 цикъла обикновенно заминава чипа който отговаря за пускането на тока заминава и батерията почва да пада за 5 часа .
С фалшив кабел( тия по 5,20) за около 20-30 цикъла обикновенно заминава чипа който отговаря за пускането на тока заминава и батерията почва да пада за 5 часа .
Благодаря за бързия отговор! Писах ви на лично.Alxx написа:Такъв бъг е много характерен именно при кофти зарядно/кабел. Опитай с нечий, чийто е 100% истински или мини през сервиза, ако си в София. Ще ти покажа ментета и истински, както и ще си направиш тест на място.
iPhone 4S 16GB mtel..
Какъв е този чип, за какво става въпрос и има ли оправяне?kawabiker написа:Важен е кабела , зареждачката за контакта няма почти никакво значение защото телефона си пуска сам тока който му е нужен.
iPhone 4S 16GB mtel..
Като гледам и да обясня какъв е този чип, ефекта няма да е голям ...
Ще кажа само на прост език- замине ли чипа, смяната е трудна, почти невъзможна, финансово безумна и в 80 % от случаите при опит за смяна , телефона не пали повече .
Ще кажа само на прост език- замине ли чипа, смяната е трудна, почти невъзможна, финансово безумна и в 80 % от случаите при опит за смяна , телефона не пали повече .
Не, просто за пръв път чувам, че кабела е важен и искам да разбера какво се крие зад този чип. Винаги съм мислел, че именно това, което влиза в стената е важното защото приема ток 220волта а връща 5волта със сила 1 ампер нали така? така че сподели каквото знаеш доста ми е интересноkawabiker написа:Като гледам и да обясня какъв е този чип, ефекта няма да е голям ...

Моля да не се приема по абсолютно никакъв начин като заяждане...
iPhone 4S 16GB mtel..
kawabiker написа:Важен е кабела , зареждачката за контакта няма почти никакво значение защото телефона си пуска сам тока който му е нужен.
Някакви умни кабели ли продаваш

"Умни" и "Тъпи" кабели няма, има фалшиви и оригинални!bobikn написа:kawabiker написа:Важен е кабела , зареждачката за контакта няма почти никакво значение защото телефона си пуска сам тока който му е нужен.
Някакви умни кабели ли продаваш
iPhone 5s 16GB Gold ФО! iPhone 4 32GB Yellow ФО! iPhone 3G 8GB ФО! iPhone 8GB!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
Не всичко е черно и бяло. Освен фалшиви и оригинални - има и кабели по стандарт, което всъщност е важното. Когато един кабел отговаря на стандарта няма значение дали на него пише, Епъл, Белкин или Тхън Ли Пън, но ги няма и по $1 в И-Бей.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Правят проблем кабелите ментета, защото това не е просто кабел.Има управление което се намира в горната част(точно където се хваща за да се включи в телефона) и когато не е на ниво става греда.
Този проблем, за който съм писал би ли се оправил с един оригинален кабел? Тоест купувам си кабела от 40 лева и повече екрана няма да ми замръзва било то на зарядно или не? Кабелък който имам има надпис Designed by Apple in California Assembled in Chinа и код F0V42951JFA. Днес, от една жена от продавалник си купих оригинално зарядно от айфон 5, моделът на адаптора е А1300, за който четох, че е проблемен а кабелът е означен по същия начин, като този който описах но е с друг код. Прави ми впечатление че са буквално 1:1, като дължина, дължина на пластмасовите части, нюанси и всичко останало. Та, дали имам две ментета или и двата са оригинални?
iPhone 4S 16GB mtel..
А1300 е от 4ес, 1400 е от 5.
И ментета има с такива надписи.

"Мисля-значи съществувам"
Да, прочетох. Утре ще мина през сервиза да погледнете... Дали е поправим такъв проблем?Alxx написа:А1300 е от 4ес, 1400 е от 5.И ментета има с такива надписи.
iPhone 4S 16GB mtel..