Идентично време на Standby и Usage (iPhone 4s,ios 8.4)
Идентично време на Standby и Usage (iPhone 4s,ios 8.4)
Здравейте, колеги.
Имам проблем с iPhone 4s (MC920LL/A) ios 8.4 (12H143) modem firmware 5.5.00. Проблема се състои в това, че батерията започна да се изчерпва бързо. Тогава ми направи впечатление, че Usage и Standby времето е почти идентично (с разлика 4-5 минути на 30 мин заключен телефон се източва 13-15% от батерията). Също така ми прави впечатление, че като се опитам да изключа телефона със задържане на sleep/wake бутона телефона се изключва и се стартира сам. Изчетох почти всички теми ето и нещата, които съм опитал:
-почистен 30pin конектор с контактен спрей и четка за зъби
-чист рестор със създаване на нов акаунт (след 8 рестора със/без възтановяване на бакъп, с/без reduce motion, с background app refresh on/off, с/без Siri, с/без auto-brightness, с icloud drive off)
-чист рестор без акаунт, с активиран airplane mode
-без/със сим карта
-с премахната металната част на sleep/wake бутона
-смених батерията с работеща такава от друг 4s
-сравних процесите след рестор на двата телефона и активация един и същ icloud акаунт - идентични са според програмата SystemMonitor (но не съм пробвал след Jailbreak с top и ps)
Все още не съм пробвал и с logic board-а на другия телефон, но тази вечер и това ще стане
Ако имате някакви идеи как може да се установи какво хаби батерията и не позволява телефона да "заспива", моля споделете, защото вече оставам безидеен
Благодаря!
Имам проблем с iPhone 4s (MC920LL/A) ios 8.4 (12H143) modem firmware 5.5.00. Проблема се състои в това, че батерията започна да се изчерпва бързо. Тогава ми направи впечатление, че Usage и Standby времето е почти идентично (с разлика 4-5 минути на 30 мин заключен телефон се източва 13-15% от батерията). Също така ми прави впечатление, че като се опитам да изключа телефона със задържане на sleep/wake бутона телефона се изключва и се стартира сам. Изчетох почти всички теми ето и нещата, които съм опитал:
-чист рестор със създаване на нов акаунт (след 8 рестора със/без възтановяване на бакъп, с/без reduce motion, с background app refresh on/off, с/без Siri, с/без auto-brightness, с icloud drive off)
-чист рестор без акаунт, с активиран airplane mode
-без/със сим карта
-с премахната металната част на sleep/wake бутона
-смених батерията с работеща такава от друг 4s
-сравних процесите след рестор на двата телефона и активация един и същ icloud акаунт - идентични са според програмата SystemMonitor (но не съм пробвал след Jailbreak с top и ps)
Все още не съм пробвал и с logic board-а на другия телефон, но тази вечер и това ще стане
Ако имате някакви идеи как може да се установи какво хаби батерията и не позволява телефона да "заспива", моля споделете, защото вече оставам безидеен
Благодаря!
Re: Идентично време на Standby и Usage (iPhone 4s,ios 8.4)
Смени , докато не е станало късно:
И смени кабела за зареждане с оригинален(читав)
И смени кабела за зареждане с оригинален(читав)
Последно промяна от kawabiker на 17 Юли 2015, 15:26, променено общо 1 път.
Независимо, че съм го написал най-отгоре, това е едно от последните неща, които изпробвах. Мислиш, че проблема е в конектора?kawabiker написа:Смени , докато не е станало късно:
Зависи какви приложения ползваш... някой са доста лакоми, а и някой са достатъчно бъгави за да продължат да цоцат батерия дори като е уж заключен телефона (а на някои просто си им трябва за да си вършат работата, щом си решил, че ги искаш).
Там където гледаш, че Usage и Standby са ти еднакви:
-> Settings -> General -> Usage -> Battery Usage
... в Battery Usage гледаш кои приложения са точили батерията и ги махаш (или ги ползваш по-разумно).
Например на мен на 4S-а най-много (25-30%) ми точи FitBit (Background Activity) - bluetooth синхронизацията с активити гривната ми. Но пак телефона заедно с останалото ползване си кара по 2 дена.
Иначе при мен подобен на твоя проблем ми се е получавал от няколко бъгави игри, които не успяват да слийп-нат като хората и продължават яко да порят батерията. Единственото спасение в подобен случай е рестарт (за да се разкара каквото е изостанало в паметта от играта). И естествено - кардиналното решение е просто да изтриеш подобна игра.
Там където гледаш, че Usage и Standby са ти еднакви:
-> Settings -> General -> Usage -> Battery Usage
... в Battery Usage гледаш кои приложения са точили батерията и ги махаш (или ги ползваш по-разумно).

Например на мен на 4S-а най-много (25-30%) ми точи FitBit (Background Activity) - bluetooth синхронизацията с активити гривната ми. Но пак телефона заедно с останалото ползване си кара по 2 дена.
Иначе при мен подобен на твоя проблем ми се е получавал от няколко бъгави игри, които не успяват да слийп-нат като хората и продължават яко да порят батерията. Единственото спасение в подобен случай е рестарт (за да се разкара каквото е изостанало в паметта от играта). И естествено - кардиналното решение е просто да изтриеш подобна игра.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
След последните няколко рестора не се използват никакви приложения освен тези идващи с ios8.4 с location services off, icloud off, airplane mode on. Телефона няма да го използвам докато не му оправя проблема
-
- Обратна връзка:
И аз имах същия проблем. В Battery Usage, Home & Lock Screen беше винаги на първо място с най-много проценти...
Със смяна на док чарджъра проблема се оправи.
Със смяна на док чарджъра проблема се оправи.
iPhone 6S 64GB ФО 11.2.6
Най ме притеснява това със самостартирането. Ако е заминала батерията - добре, но ми се струва, че е по-лошо. Защо не го пробваш с бета iOS 9 за ден-два? Да видим пак ли така ще е.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Док конекторът е за смяна,пичове. Не си губи времето, ами взимай нов и сменяй.
"Мисля-значи съществувам"
Според ibackupbot батерията е ок. Ще взема нов конектор и ще пиша като го сменя. Благодаря Ви, колеги
Чисто за статистиката - не разчитай на бекъпбот за iOS 8+. Броя цикли е точен, но капацитетът не.
"Мисля-значи съществувам"