Iphone5s-проблеми с дисплея
Iphone5s-проблеми с дисплея
Здравейте колеги имам Iphone5s-голд,от 3 месеца.Проблема ,който се явява вече периодично е ,че тъчскрийна забива не работи и телефона започва да си прави каквото иска.При допир не реагира,сам си влиза в което иска меню.Правя рестрарт от самия апарат оставям го да почива и понякога се оправя но когато си иска.Отначало го направи този дефект с тъча още на първия месец,след това 2 месеца работи без проблем и сега от вчера пак.Имате ли идея това хардуерен проблем ли е на самия дисплей или нещо софтуерно.Дали да пробвам да му направя първо чист рестарт през айтюнс?
Благодаря за отговорите.
Благодаря за отговорите.
- TheOriginal
Re: Iphone5s-проблеми с дисплея
Отиваш и искаш да ти го сменят.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
По принцип се води нов.Взех го май месец а самия апарат е бил само активиран на 31 януари и не е бил ползван изобщо 3 месеца.Купувача се е отказал така ми казаха затова бил активиран.Има международна гаранция до 31 януари 2015г.Проверях го по IMEI води се,че е закупуван от Америка фабрично отключен.Проблема е че го взех от малка фирма и не знам ако се наложи сервиз какво ще стане,няма да го заменят.Мен още отначало ме съмняваше дисплея,ама не знам как да проверя дали е сменяван самия дисплей.Иначе телефона си е оригинален(съмнявах се и в това).Преди това бях с айфон 4s и нямах никакви проблеми за 2 г и половина близо.Подведох се че ми направиха бартер и сега проблеми с новия апарат,което не е присъщо за айфон така да забива тъча и влиза където си иска по менютата.Alxx написа:Втора ръка ли е взет?
- angelovarna
- Обратна връзка:
Обади се първо в Криейтив център да ги питаш дали покриват гаранция за телефони закупени в САЩ. Ако отговора им е положителен - отиваш при тях за смяна. 

Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
angelovarna написа:Обади се първо в Криейтив център да ги питаш дали покриват гаранция за телефони закупени в САЩ. Ако отговора им е положителен - отиваш при тях за смяна.
Aма аз си мисля,че няма да го сменят а само дисплея може би ще сменят.И според мен това за произхода на телефона може да се манипулира,релно може да е бил и фабрично заключен към някой оператор в Америка,но доколкото знам може да се направи че е бил фабрично откючен.
- angelovarna
- Обратна връзка:
Стига с теориите. Оторизираните сервизи на Apple ЗАМЕНЯТ, а не ремонтират iPhone. Прави се проверка по сериен номер, който няма как да манипулираш.
Въпросът е, че май от Криейтив Център обслужват стока, закупена извън България, но в рамките на ЕС. Въпреки това, пак те съветвам да поговориш с тях.
Въпросът е, че май от Криейтив Център обслужват стока, закупена извън България, но в рамките на ЕС. Въпреки това, пак те съветвам да поговориш с тях.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Kолега обадих се в криейтив център казаха им imei и казаха че го обслужват.От Америка е апарата и оттам поддържат.Първо щели да направят диагностика и после евентуално да го сменят.angelovarna написа:Стига с теориите. Оторизираните сервизи на Apple ЗАМЕНЯТ, а не ремонтират iPhone. Прави се проверка по сериен номер, който няма как да манипулираш.
Мисля, че ще те отсвирят. Такъв проблем, е типичен за фалшивите дисплеи, но ако не го отворят, може и да мине номерът.
"Мисля-значи съществувам"
Добре де как да го различя дали е фалшив дисплея?Каква диагностика се прави?
Сравни визуално качествата на картината с друг 5S. Същината лъсва при отваряне. Иначе трудно се вижда, но най - добре е да го пратиш по гаранция, пък ако мине - мине.
"Мисля-значи съществувам"
Ще подбутна темата да не пускам нова. Телефона е същия с идентичен проблем. След опит за подмяна с три дисплея не тръгва. Ако може дайте съвет преди да тръгна по сервизи.
В какъв смисъл не тръгва ? Слагали сте 3 различни дисплея ли ?
Верига магазини MLgroup - всички услуги за вашето устройство
Контакти:
София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук
София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
Контакти:
София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук
София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
Да. Нови.
Занесох го на сервиз. Казах че е правен опит за ремонт. Добре дошло... Не работел хоум бутона,смяна на лентов кабел... Презапоиха чипа. Гаранция един месец. На третия ден започнаха пак мизериите. След рестарт се оправя но за кратко докато днес умря тъча тотално. Имам остатъчна гаранция и ще видя какво ще стане.