Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Здравейте предстои ми да замина на бригада в Щатите и трябва да купя няколко iPhone от там, та въпроса ми колко устройства мога да изнеса от щатите без да си навлека ниприятности като глоби , такси и т.н ?
Първо, ако са запечатани и те спипат - ще плащаш мито. Трябва да са разпечатани, все едно си е твой - което значи малко на брои устройства.
Второ - знаеш ли колко е курса на долара? Айфонът струва 650 долара по 1.8 = 1170лв. И то ще купиш морално стар телефон вече, само след месец/два след това излиза новият. И отделно в момента се продават теленорски 6-ци за 900лв, а ФО-то са по 1050лв. (говоря за нов).
Аз искам да купя новия модел който ще излезе края на септември месец , стария модел не ме интересува много, но въпроса е някой знае ли колко устройства максимум мога да изнеса без да ме хванат на митницата, защото съм сигурен , че има някакъв максимум след който започваш да изглеждаш съмнителен пред митничарите
Пак ти казвам - това е незаконно и дали е 1 или 10 телефона няма значение. Рискът си е твой. Ако е за подаръци ще ги разопаковаш и разхвърлиш из багажа, но предполагам е за препродаване и трябва да са запечатани което означава, че повече от 1 кутия ще е съмнително (все пак скенери, тарашене, все ще ти видят багажа). Ако аз бях на твое място - бих взел 3 - един отворен в джоба, един запечатан в ръчния и един запечатан в сака.
Той май човека пита за изнасяне не пита за внасяне. Какъв проблем могат да му направят за това колко изнася ? Изнася толкова колкото може да купи, виж вноса е по друга работа в Европа.
Мен пък ми е интересно как ще разхвърляш 10 телефона из багажа и това ще е не забележимо?
А въпроса е : "Колко iPhone мога да купя от Щатите и да внеса в България?" И ако не сте го правили, не знам защо си гадаете и пишете глупости?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Имаш ограничен брой устройства които можеш да изнесеш дали ще са в джоба, куфара или ръчния багаж все едно и също , само знам , че ако те спипат глобата е $3000 ...
П.С. Навсякъде по летищата се краде, губят се куфари и т.н. безмислено е да са в куфара , само и единствено в ръчния багаж .
Забравих да отбележа, всеки може да си купи айфон от там и да го изнесе в чужбина ,но ако е в големи количества е незаконно тъй като нанасяш финансови вреди на страната в която ги внасяш , даже в Америка едно лице има право да купи максмум 3 айфона от Епъл легално
Аз мисля,че имаш право на 2бр легално.
Може да ги изпратиш от там,по пощата на твоя адрес,или ако са повече,по-добре на различни адреси,като на митническата деклараци трябва да декларрираш,че е подарък,и след това да стискаш палци,въпреки,че е подарък-да не го задържат на митницата в БГ.
Ако не ти се размине митницата,се плаща 20% ДДС (включително с транспортните разходи),+около 15лв пощенска такса.
Успех.