Странен проблем с iPhone 6 / iOS 8.1.2
Странен проблем с iPhone 6 / iOS 8.1.2
Здравейте!
Проблемът, който имам е следният: използвам iPhone 6 с 8.1.2 (фабрично отключен, джейлбрейк-нат). Когато искам да сваля дадено приложение от AppStore ми изписва това "Unable to Download App". Този проблем е от вчера и не знам на какво се дължи. Интересното е, че това го прави на определени Wi-Fi мрежи и се чудя дали не е от рутер-а или пък от интернет доставчикът (в моя случай bulsatcom). Другият проблем е, когато отворя Cydia и дам refresh (излиза ми черен прозорец с грешки в дадени source-ве, които са с жълт цвят, а най-отдолу с червен цвят изписва следното:"Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead"). Този проблем също е от вчера и е на същите Wi-Fi мрежи. Благодаря предварително!
П.П. Вчера направих Restore, но проблемът остана.
Проблемът, който имам е следният: използвам iPhone 6 с 8.1.2 (фабрично отключен, джейлбрейк-нат). Когато искам да сваля дадено приложение от AppStore ми изписва това "Unable to Download App". Този проблем е от вчера и не знам на какво се дължи. Интересното е, че това го прави на определени Wi-Fi мрежи и се чудя дали не е от рутер-а или пък от интернет доставчикът (в моя случай bulsatcom). Другият проблем е, когато отворя Cydia и дам refresh (излиза ми черен прозорец с грешки в дадени source-ве, които са с жълт цвят, а най-отдолу с червен цвят изписва следното:"Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead"). Този проблем също е от вчера и е на същите Wi-Fi мрежи. Благодаря предварително!
П.П. Вчера направих Restore, но проблемът остана.
Re: Странен проблем с iPhone 6 / iOS 8.1.2
А без Jailbreak пробвал ли си?
iPhone 5s 16GB Gold ФО! iPhone 4 32GB Yellow ФО! iPhone 3G 8GB ФО! iPhone 8GB!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
iPod Touch 4G 8GB Black! iPod Nano 6G 8GB Silver!
Macbook A1181 Late 2006 Black!
Да, пробвах и без Jailbreak.Sp0wse написа:А без Jailbreak пробвал ли си?
П.П. Проблемът се оправи с 2-ри restore. Нямам идея защо не е станало още при първия (при положение, че нямаше спънки по време на restore-а).
П.П.П. Отново се появи и явно има някакъв проблем или с рутера, или с интернет доставчикът ми.
сложи за DNS 8.8.8.8 и пробвай
По принцип решението на този проблем е съвсем лесно - просто изчакваш и опитваш по-късно, ако трябва и друг ден. Не е нужно да правиш по емнайсе рестора за да видиш, че после пак си е същото. 

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Такам, същия проблем от 3-4 дена. Не мога нито да дръпна нито да ъпдейтна нито едно приложение.
Проблема го имам на домашната мрежа. Доставчикът е Blizoo.
През 3G - няма проблем - Vivacom.
Не е от рутера - тествал съм - играх си 2 дена да разбера какво става и се оказа че проблема е от интернет доставчика.
Също нещо интересно - при опит за ъпдейт на iTunes - ми каза "Invalid Signature".
При теглене на приложенич - гледам че се теглят, но реално не искат да се инсталират, вероятно поради същата причина.
Тествано на iPhone 4S, 5C и iPad Air 2. При всички е едно и също поведението.
Имам чуството, че изведнъж доставчика е започнал да спуфи трафика и/или да инжектира пакети, което би обяснило наблюдаващото се явление.
Почвам разследване по този въпрос.
Проблема го имам на домашната мрежа. Доставчикът е Blizoo.
През 3G - няма проблем - Vivacom.
Не е от рутера - тествал съм - играх си 2 дена да разбера какво става и се оказа че проблема е от интернет доставчика.
Също нещо интересно - при опит за ъпдейт на iTunes - ми каза "Invalid Signature".
При теглене на приложенич - гледам че се теглят, но реално не искат да се инсталират, вероятно поради същата причина.
Тествано на iPhone 4S, 5C и iPad Air 2. При всички е едно и също поведението.
Имам чуството, че изведнъж доставчика е започнал да спуфи трафика и/или да инжектира пакети, което би обяснило наблюдаващото се явление.
Почвам разследване по този въпрос.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Колега c34k0, дай информация с какъв точно рутер си, firmware, версия - пълна информация.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
За сега проблема се оказа в софтуера на рутера - D-Link DIR-810L, DD-WRT.
Проблема накратко описан - поради някаква причина рутера променя пакети по трафика, което води до сваляне на невалидни файлове.
Съответно при теглене на iOS приложения се прави проверка дали сваленото приложение е това което трябвва да бъде - проверява се неговата сигнатура.
Ако не съответсва - телефона ти казва "Unable to Download App".
Повече по тази тема е разисквано тук - http://security.stackexchange.com/quest ... -over-http
Връщането му към стоковия софтуер премахна проблема.
Въпроса обаче е какво е общото между мен и колегата и защо ни се е случило по-едно и също време.
Все си мисля, че трябва да има и външен фактор.
Колега моля те дай информация за рутера си.
Проблема накратко описан - поради някаква причина рутера променя пакети по трафика, което води до сваляне на невалидни файлове.
Съответно при теглене на iOS приложения се прави проверка дали сваленото приложение е това което трябвва да бъде - проверява се неговата сигнатура.
Ако не съответсва - телефона ти казва "Unable to Download App".
Повече по тази тема е разисквано тук - http://security.stackexchange.com/quest ... -over-http
Връщането му към стоковия софтуер премахна проблема.
Въпроса обаче е какво е общото между мен и колегата и защо ни се е случило по-едно и също време.
Все си мисля, че трябва да има и външен фактор.
Колега моля те дай информация за рутера си.
Проблема се оказа при мен от бъгава версия на DD-WRT.
Рутера ми е D-Link DIR 810L A1.
С версията предоставена от Router Database имаше проблеми.
С последната версия от тяхното ftp няма проблеми - ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/02-04-2 ... ir810l-a1/
Рутера ми е D-Link DIR 810L A1.
С версията предоставена от Router Database имаше проблеми.
С последната версия от тяхното ftp няма проблеми - ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/02-04-2 ... ir810l-a1/
и аз имам проблем с домашната ми мрежа!
оказва се че IOS 8 има проблем с 5ghz безжична мрежа!
идеята вече е как да превключва Wi-Fi от 5ghz да работи на 2,4ghz?
оказва се че IOS 8 има проблем с 5ghz безжична мрежа!
идеята вече е как да превключва Wi-Fi от 5ghz да работи на 2,4ghz?