Не виждам достатъчно Wi-fi мрежи
Не виждам достатъчно Wi-fi мрежи
Здравейте!
Купих си втора употреба IPhone 5. Бившия собственик го рестартира и ми го даде. Едвам засичам 1-2 мрежи в дадени части на апартамента, докато една позната с два елементарни Самсунг-а, засича десетина мрежи. С Лап-топа без външна антена и аз засичам толкова. Не мога да си обясня защо с телефона не ми излизат мрежите. До настройка ли е? Какво да пипна, ако е за пипане. Хабер си нямам от смарт фони.
Благодаря ви предварително за отговора!
Купих си втора употреба IPhone 5. Бившия собственик го рестартира и ми го даде. Едвам засичам 1-2 мрежи в дадени части на апартамента, докато една позната с два елементарни Самсунг-а, засича десетина мрежи. С Лап-топа без външна антена и аз засичам толкова. Не мога да си обясня защо с телефона не ми излизат мрежите. До настройка ли е? Какво да пипна, ако е за пипане. Хабер си нямам от смарт фони.
Благодаря ви предварително за отговора!
Re: Не виждам достатъчно Wi-fi мрежи
Епъл са отрязали "видимостта" на мрежи с ниско ниво/качество на сигнала. Цамцунгът вижда повече, ама това не е никаква гаранция, че ще работи като хората с тях. Ти виждаш само това, което 100% върши работа.
"Мисля-значи съществувам"
Alxx, благодаря ти за отговора! Ти ме успокои! Мислех си, че нещо не е наред с чувствителността на вграденото wifi устройство в телефона.
Хубав ден!
Хубав ден!
-
Абе... Да са рязали, рязали... Колко да са орязали? С 5S при 8.1.1 вече като съм в хола, буквално на 4 метра от рутера (без стени - АЗ го "виждам" през вратата) и няма-няма - ХОП: Choose a NetworkAlxx написа:Епъл са отрязали "видимостта" на мрежи с ниско ниво/качество на сигнала. Цамцунгът вижда повече, ама това не е никаква гаранция, че ще работи като хората с тях. Ти виждаш само това, което 100% върши работа.

Въобще не разбрах какво искаш да кажеш. Обясни, ако обичаш!
-
Искам да кажа, че телефонът ти си е наред.
Просто след 8.1.1 ъпдейта трябва човек да си вземе една табуретка и да си седне до рутера ако иска да вижда мрежа
Особено ако е във високия банд (5 GHz)
Просто след 8.1.1 ъпдейта трябва човек да си вземе една табуретка и да си седне до рутера ако иска да вижда мрежа

При проверка за Update, ми показва, че съм на 8.1.2. Висока ли е тази версия за 5-цата?Боби Доктора написа:Искам да кажа, че телефонът ти си е наред.
Просто след 8.1.1 ъпдейта трябва човек да си вземе една табуретка и да си седне до рутера ако иска да вижда мрежаОсобено ако е във високия банд (5 GHz)
Боби да си занесе телефона на сервиз, вместо да говори глупости. Вкъщи има три айфона - 4 на 7.1.2, 5 на 8.1.2 и 5S на 8.1. И трите ловят отличен сигнал на 30м от къщата и по всичките етажи. Вкъщи съм със сиско 160нл, а в офиса с тайм капсула, която е през две стени навътре в сервизно помещение, а я ловя от дъното на паркинга пред офиса.
Е, тайм капсулата е хубав рутер.Alxx написа:Боби да си занесе телефона на сервиз, вместо да говори глупости. Вкъщи има три айфона - 4 на 7.1.2, 5 на 8.1.2 и 5S на 8.1. И трите ловят отличен сигнал на 30м от къщата и по всичките етажи. Вкъщи съм със сиско 160нл, а в офиса с тайм капсула, която е през две стени навътре в сервизно помещение, а я ловя от дъното на паркинга пред офиса.
With Iphone 4 16 gb 5.01
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
Alxx написа:Боби да си занесе телефона на сервиз, вместо да говори глупости. Вкъщи има три айфона - 4 на 7.1.2, 5 на 8.1.2 и 5S на 8.1. И трите ловят отличен сигнал на 30м от къщата и по всичките етажи. Вкъщи съм със сиско 160нл, а в офиса с тайм капсула, която е през две стени навътре в сервизно помещение, а я ловя от дъното на паркинга пред офиса.
Ти ме уби! И трите ти айфона ловят отличен сигнал на 30м от къщата, а моя "орязания" едвам хваща 2 мрежи. Изглежда аз съм за сервиз.
Е, рутерите ми не са тъплинк, все пак
Сиското е 70 миливата мощност. Тендите и евтините тъплинк по бензиностанциите, не мога да ги хвана ако съм извън помещението. Имах WR740N, който не е съвсем зле, но и не е за хвалба. Изхвърлих го и взех сиско.