Проблем със задната камера на Iphone 4
Проблем със задната камера на Iphone 4
Здравейте!Преди време се сдобих с Iphone 4, но проблема е там че задната камера не може да фокусира надалече.Като приближа много близо до обекта и се изчиства картината, но иначе се гледа много размазано.Иначе предната камера си работи отлично, докато задната е доста замаглена.Може ли да ми помогнете да оправя проблема?Надявам се на вашите съвети, понеже за пръв път имам Ифон и съм още новак, а камерата е много важна част от телефона...
Re: Проблем със задната камера на Iphone 4
Като фокусираш върху обекта с пръст какво става с камерата?
Пръстът не помага - камерата си снима доста размазано надалече.Пробвах и с Instagram-a, но същата работа.Ако се смени лещата на камерата дали ще се оправи или трябва да се смени цялата камера?
Ако е сменян задният капак, може да има останало защитно покритие по него или да е замазан. Лещата само няма как - сменя се самата камера при нужда.
"Мисля-значи съществувам"
Дали е възможно проблема да се дължи на малка драскотина или е по-скоро софтуерен, защото колкото и да го бърша все така замазано си снима камерата.Задният панел мисля че не е сменян, защото има леки драскотини по него.Като се вгледам в камерата се виждат някакви прашинки вътре, но там няма как да я почистя вече - трябва да се разглоби явно.