Проблем с мобилната мрежа

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
miss

Проблем с мобилната мрежа

Мнение от miss »

Здравейте, тествам интернет скоростта на телефона ми iPhone 5S в различни части на град Шумен и Варна, със и без 3G, но скоростите на интернета ми са ужасни. Без значение дали съм с бързи или бавни мегабайти, няма как скоростта ми да е такава, а именно: ping 150, download 0.08 mbps, upload 0.05 mbps. Тези скорости са средни стойности на базата на десетки тестове в градовете, които споменах със и без 3G. На глобул съм план Generation 13,90лв на месец. Интересното е, че мои приятели с iPhone 5 и 4s изкарват сходни резултати, а са на същите планове. Друг мой познат е пак на същия план, но е със Samsung Galaxy Note 3 и дори на бавни мегабайти скоростта на интернета му е ping 80-90, download 6.00 mbps, upload 2.00, а когато е на бързи мегабайти двойно. Всички тестове са правени с приложенито Speedtest. На какво се дължи слабото представяне на айфоните?
Аватар
gogi71

Re: Проблем с мобилната мрежа

Мнение от gogi71 »

Е то е нормално за Варна и Глобул,мрежата им за нищо нестава :)
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

При мен е същата трагедия, не се притеснявай :)
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
miss

Мнение от miss »

Добре, но защо при моя познат със Note 3 го няма този проблем, а при нас със айфоните го има. Той за да има 6 mbps download и 2 mbps upload, значи проблема не е в глобул, а във айфона.
Аватар
miss

Мнение от miss »

В крайна сметка се разделих със айфона си и минах на SGS5, за сега той се представя доста по-добре със интернет скоростите, не знам защо се получава така със тези айфони, но ми е малко жал за машинката, като изключим интернета съм останал с много добри впечатления и в бъдеще бих се върнал оново на епъл.
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Сменил си телефона защото на SpeedTest-a ти е показал ниски резултати? И то си го сменил със SGS5? Ти не си добре :)
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Публикувай отговор