Потънал power бутон на iPhone 4S

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
HristoStoichev

Потънал power бутон на iPhone 4S

Мнение от HristoStoichev »

Здравейте колеги, първо искам да опомена, че използвах търсачката на форума и прочетох доста неща по въпроса, който ме интересува, но не успях да намеря тема със същия въпрос като моя. На всички други колеги, power бутона просто е отказал да работи (натиска се, но не работи), докато моя бутон потъна, заседна... Телефона е на около година и половина и е изпускан един път (беше чисто нов на 2 седмици) и си личи къде е изпускан, точно на десния ръб до отвора за зарядното. Бутона заседна една сутрин изведнъж, ползвах си го, сложих си го в джоба, извадих го след 2 минути пак и усетих как се натиска по-трудно. Така с всяко следващо натискане ставаше по-трудно и по-трудно, докато стигна до такова положение, че трябва да се натисне с два пръста със всичка сила, за да проработи. На мой приятел около 1 месец преди мен му "хлътна" бутона по същия начин и пак така, със всяко натискане ставаше по-трудно и по-трудно като неговия вече абсурд да се натисне. Не знам от какво идва този проблем, единственото, което ми идва на ум е, че си нося телефона в джоба с кейс, който не покрива power бутона, и може да е влязъл някакъв боклук, който се събира в дъното на джоба в копчето. Опитах да го зачистя с една игла, но ефект никакъв. Сега мисля за сервиз, тъй като телефона още е в гаранция, но все си мисля, че ще ми кажат, че съм го изпуснал, макар удара, който си личи да е от диаметрално противоположната страна. Отидох в Globul информативно да попитам дали ще го вземат за ремонт, при което 3 служители не успяха да ми дадът отговор дали ще ми се приеме гаранционното обслужване като единия ми обясни, че е невъзможно така да запецне копчето, при положение, че му показвам телефона на живо, а колежката му, веднага ми зададе заучения въпрос "мокрен ли е" и след като отгворих негативно, тя каза да им го давам. :D Какво мислите вие, има ли смисъл да го давам на ремонт или да не си губя времето и да си карам така?
Аватар
skuck

Re: Потънал power бутон на iPhone 4S

Мнение от skuck »

Давай го щом е в гаранция. Понякога си затварят очите за някви по-леки падания...
bubka911

Мнение от bubka911 »

При мен се получи същото само че моя не беше гаранционен. Аз го занесох в един сервиз и за 20лв ми смениха копчето и сега всичко е 6. Не го бях нито изтървала нито мокрила. Занеси го да ти го оправят или сменят. Това не е станало защото телефона е падал. Поне аз така мисля. :)
hrist0stoichev

Мнение от hrist0stoichev »

Здравейте отново колеги,
За да не отварям друга тема ще продължа тази. Първо искам да се похваля - днес ми замениха телефона от Германос. На 18 ден, от който съм го дал, 7 дни преди да изтече гаранцията. Много съм доволен, но имам и едно притеснение. Не знам дали телефона, който ми дадоха е 4 или 4S (моя беше 4S), помня от стария си телефон, че начина, по който се различават двата модела е по една черта, която се намира отгоре на телефона (отдясно на аудио жака ако не се лъжа). Та на предишния телефон тази черта я има, а на сегашния я няма. Разрових се из интернет и прочетох, че мога да разбера по номера на модела какъв е телефона. Моя е A1387 и това е модел на 4S. Другото, което направих е да вляза в www.imei.info и когато си въведох imei-а ми показа, че телефона ми е 4S. Има ли повод за притеснение това, че нямам тази черна черта отгоре на телефона?

Поздрави!
Христо Стойчев
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

НЕщо послъгваш? ПО Описанието на "Чертите" излиза, че си им дал 4, а те са ти дали 4ес?!
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Когато има черта горе до жака за слушалки е 4, когато няма е 4S
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
HristoStoichev

Хммм, извинявам се значи за глупавия въпрос, не знам защо съм се заблудил, че стария ми телефон е имал черта... От преди това знаех, че имат разлики в чертите двата модела и като погеднах ми се видя странен отгоре и дори не съм проверявал в интернет на кой чертата е отгоре, защото бях уж убеден...
HristoStoichev

Извинявам се, че пиша 2 коментара един след друг, но днес ми изникна още 1 въпрос докато четях тема във форума за гаранция на iPhone 5. Знам, че всички iPhone-и имат 1 година международна гаранция. Сега, когато ми замениха телефона обаче от Германос не ми удължиха гаранцията и общо взето ми остават 5 дни гаранция. Въпросът ми е след като активирах новия iPhone има ли международна гаранция 1 година?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не. Гаранцията от германос е "търговска" и няма зависимост от заводската.
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор