Гаранция за iphone 5

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
Alxx
supporter

Re: Гаранция за iphone 5

Мнение от Alxx »

Какво общо имат "политиката" на Епъл със закон за защита на потребителя и гаранционните условия у нас?
"Мисля-значи съществувам"
severushka

Мнение от severushka »

Sovar написа:Защото политиката на Епъл е да заменят гаранционни, а не да ги отремонтират :)
Много хубава политика имат Епъл, но за съжаление, имам договор с Техномаркет, а не с Епъл :)
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

Гаранционната ти карта от Техномаркет не е ли директно към Криейтив Център?Защото онзи ден купувах от Техномаркет Ipad Air и гаранционната карта си е директно за една година към Криейтив Център.В смисъл никакъв договор с Техномаркет няма и си ползвам директно гаранционните условия на Криейтив които са си на Apple реално.
iPhone 5 16GB iOS 10.1.1 Sim Free
iPhone 6 16GB iOS 10.1.1 Telenor
Sovar

Мнение от Sovar »

Alxx написа:Какво общо имат "политиката" на Епъл със закон за защита на потребителя и гаранционните условия у нас?
По тази логика Mtel и Globul защо заменят, а не ремонтират? Щом гледаме нашите закони?!
encode12

Мнение от encode12 »

hpignatov ще ти обясня как седи въпроса. Мтелци те мотаят както им е кеф. Аз си оставих моя телефон на 3 януари, звъня в сервиза на 10, казват ми че телефона е в централата на мтел, мтел ми казват че няма такова нещо. В същото време в сайта на епъл телефона е със статут че е в гаранция. Сега на 14ти беше със статус на активен апарат, на 16 ми изписа че апарата е подменен. За това обаче, докато получа тази информация що псувни отнесоха мтел... И до сега всеки оператор на *88 казва различно нещо. За целта пиши в гугъл: Apple warranty Check, след това избираш първия резултат и след това от кутийката на телефона си въведи серийния номер и ще разбереш до къде е стигнал телефона. И аз се оплаквах от същия проблем, но се надявам скоро да ми го върнат. :)
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

Всеки е с различен казус. При мен положението беше обратно - за 4 работни дни телефонът ми беше приет, заменен и върнат. През тези 4 дни, наистина беше малко анархия, защото от сервиза казваха едно, а в статуса на сервизната поръчка пишеше друго и т.н. Проблема е, че всеки очаква замяна и когато това не се получи се минава в нападателен режим :)
iPhone 5
encode12

Мнение от encode12 »

Силно ме интересува, как успя за 4 дни да ги убедиш да ти го приемат, заменят и върнат. Аз лично и до сега си бера ядовете с тях, вече втора седмица. Първо ми казват, че е подменен, после че тепърва ще се подменя. Видях се в чудо вече, според сайта на епъл апарата е заменен, но така и не получавам обаждане да отида да си го взема. :(
mitak1969

Мнение от mitak1969 »

Здравейте, моята 5ца е закупена от Глобул, с гар. карта за 24 мес. На 22 .12 .2013 спря да работи и я занесох в маг на Глобул.
Днес звъннах на 123 , защото до този момент ни вест ни кост, от там ми разясниха, че тел. ще бъде подменен с нов, но в момента нямали. На 22 . 1 . 2014 изтича едномесечният срок, от 123 не знаят кога ще получат телефони, защото нямали в момента налични :( След час ми звъннаха от магазина от където е купен и ми заявиха , че бил пратен в сервиз на Епъл и те щели да го подменят, но не знаели кога ?:-/
Много странно , ебати гаранцията >:)
severushka

Мнение от severushka »

охоо, ами ти вече трябва да си искаш парите (ако е лизинг не знам каква е процедурата) ?:-/
severushka

Мнение от severushka »

nikolay80 написа:Гаранционната ти карта от Техномаркет не е ли директно към Криейтив Център?Защото онзи ден купувах от Техномаркет Ipad Air и гаранционната карта си е директно за една година към Криейтив Център.В смисъл никакъв договор с Техномаркет няма и си ползвам директно гаранционните условия на Криейтив които са си на Apple реално.
Да, така е и при мен, просто не ми пратиха тел за ремонт в Криейтив, а в друг сервиз, но в същото време ме излъгаха, че са го пратили в Криейтив. :|
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Sovar написа:
Alxx написа:Какво общо имат "политиката" на Епъл със закон за защита на потребителя и гаранционните условия у нас?
По тази логика Mtel и Globul защо заменят, а не ремонтират? Щом гледаме нашите закони?!
Отиди сега да ти го заменят. Желая ти успех.
Sovar

Мнение от Sovar »

Дано не ми се налага, но, ако се наложи да отида, какво ще стане?
mitak1969

Мнение от mitak1969 »

Получих си новия телефон, след 37 дни, търпение трябва !!! :)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

После що ни третират като овце…37 дни!!! Ти луд ли си? По закон, след 30-тия ден имаш право на обезщетяване с пълната сума, БЕЗ НИКАКВИ уговорки! Парата я нямате за нищо, явно. То е така, като други ви купуват "екстрите"…

П.П. Обезщетението в джоба и директно 5S. А, ти си бъди търпелив...
mitak1969

Мнение от mitak1969 »

Точно с Глобул с "рогите напред" не става :) в някой моменти требе търпение !
Sovar

Мнение от Sovar »

Mtel веднъж се спасиха на косъм, точно на 30-тия ден си получих телефона. Но вече си бях написал жалбата и тази към КЗП, но те се вмъкнаха в срока.
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

Здравейте,имам няколко питания към по-вещите относно неспазване на 30 дневния срок за извършване на ремонт(гаранционен).Накратко днес на 19.06.14 трябваше да ми доставят отремонтирана или заменена 5-та,но уви............ :)) Разговарях три пъти днес с оператор който ми отговори, че утре не се знае по кое време щели да ми доставят телефона в магазина в които съм го оставил първоначално.Попитах ги най-учтиво защо ми го връщат на 31 ден,а не както е по закон в 30 дневен срок???Отговора беше от сорта ,бла,бла,бла от сервиза се бавят,защото apple ги бави и ред други глупости(при проверка в сайта на apple по сериен номер,моето устройство е заменено) Обясних им ,че ще пусна жалба до КЗП и тогава девойката ми предложи някакъв гифт от една месечна такаса за неудобството :))Обясних и че съм ТРОГНАТ от великодушието на Ментелци,но................ Та въпросите са ми:
Днес ли да подам жалба през сайта или утре сутрин?
Утре когато евентуално го получа да подам жалба с приемо-предавателния протокол като доказателство?
Къде да подам жалба ч/з сайта на КЗП или на място там?

Благодаря Ви предварително
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
Публикувай отговор