Проблем с набиране при iphone 5
Проблем с набиране при iphone 5
От 3 седмици имам iphone 5 и всичко е ок, но днес ми направи проблем. При набиране на даден контакт започна да набира но заби и стои все едно набира но няма сигнал и ми дава в горната част на дисплея RETURN CALLING в зелен. Така 2-3 опита за обаждане и чак тогава успя да набере контакта. Какъв е проблема и как стоят нещата с разрешаването му. Мерси предварително 

Re: Проблем с набиране при iphone 5
Да и така стана но защо прави така , сериозен проблем ли е ?
И аз имам същият проблем. Появи се като update-нах до ios 7. Преди това не правеше такива мизерии. Супер дразнещо и изнервящо е като ти се наложи да си рестартираш телефона 10 пъти на ден за да можеш да набираш.
Ако някой знае как може да се оправи това ще съм благодарен
Ако някой знае как може да се оправи това ще съм благодарен

да, като се замисля като сложих 7цата ми го направи, но засега само един път откакто го имам. Надявам се да не ми се случва пак, че и по няколко пъти на ден. 

Въпрос към тези, които имат този проблем: на Мтел ли сте?
MrPeppy написа:да, като се замисля като сложих 7цата ми го направи, но засега само един път откакто го имам. Надявам се да не ми се случва пак, че и по няколко пъти на ден.
А аз го имах този проблем 3 дни преди да кача на 7-мицата, и продължи и после.

iPhone 5
И аз го имам този проблем откакто съм на iOS7 и съм на Мтел.
Появи се при мен след като си ъпдейтнах 4sката на 7.0.2.
и аз го имам този проблем от първия ден с иос7. Мтел съм , но не мисля , че това е проблемът. Имам приятел с 5-ца и иос7 , който досега не е получил този проблем.
iPhone 5 16GB
Питах дали тези, които имат този проблем са с Мтел поради дискусията тук:
https://discussions.apple.com/thread/5322252
където човек, който е на Мтел е писал, че има същия проблем.
Аз съм също с Мтел, но при мен проблема се получава само от време на време след ъпгрейд до ios 7.0.1 и продължава и досега до 7.0.2 (хората там пишат, че 7.0.3 не оправя нещата).
Още един въпрос: какво се случва, ако някой ви търси, по време когато телефона не може да набира?
където човек, който е на Мтел е писал, че има същия проблем.
Аз съм също с Мтел, но при мен проблема се получава само от време на време след ъпгрейд до ios 7.0.1 и продължава и досега до 7.0.2 (хората там пишат, че 7.0.3 не оправя нещата).
Още един въпрос: какво се случва, ако някой ви търси, по време когато телефона не може да набира?
И при мен е същата работа Мтел съм,но не знам дали е от оператора!
Няколко пъти звънях на оператор и когато проверят номера за мое учудване ми казват,че е активен и звъни от тях а преди това съм пробвал от друг тел. и ми казва ,че е изключен или извън обхват !
Попитах и в офис на Мтел и ми казаха да го оставя на сервиз за 1 месец да го тестват(можело и по-бързо да стане)
Последно звънях на оператор и едно момче ми обясни,че когато стои постоянно в интернет нещо забивал и трябвало само да мина на самолетен режим и пак да го върна без да правя рестарт!!!
П.П. Веднъж съм сменил картата няма ефект!
IPHONE 5 7.0.3
Няколко пъти звънях на оператор и когато проверят номера за мое учудване ми казват,че е активен и звъни от тях а преди това съм пробвал от друг тел. и ми казва ,че е изключен или извън обхват !
Попитах и в офис на Мтел и ми казаха да го оставя на сервиз за 1 месец да го тестват(можело и по-бързо да стане)
Последно звънях на оператор и едно момче ми обясни,че когато стои постоянно в интернет нещо забивал и трябвало само да мина на самолетен режим и пак да го върна без да правя рестарт!!!
П.П. Веднъж съм сменил картата няма ефект!
IPHONE 5 7.0.3
- beckhem
- supporter
3G-то постоянно ли ти е включено ?
Последно промяна от beckhem на 03 Ное 2013, 11:52, променено общо 1 път.
Проверки и консултации!
Пробвал съм с постоянно включено и изключено и без wi-fi и със и мисля,но не съм сигурен,че когато всичко е изключено няма проблем или поне не съм засякъл такъв!
- beckhem
- supporter
С оригинален нано сим ли си или с рязана карта ?
Пробвай с Reset network settings
Пробвай с Reset network settings
Проверки и консултации!
С оригиналта !
- beckhem
- supporter
Reset network settings и ако проблема продължава, щом е гаранционен към сервиз
Проверки и консултации!
Благодаря за инфото!
Аз само се притеснявам проблемът да не е само при нас ( в България) , защото може и да не са разбрали от apple за него. Иначе , ако проблемът е глобален , мисля че се работи по него и рано или късно ще се оправи. Иначе от личен опит да ви кажа нито reset network settings , нито смяна на карта нито нищо не помага. И на сервиз няма да помогнат , защото проблемът се появи след ios7 , съответно проблемът не е хардуерен а софтуерен. Няма какво да направят в сервиза. Просто чакаме и това е. Някой по на ти с английския може да пише на apple да видим дали работят 

iPhone 5 16GB
Проблемът е глобален - цяла Европа се оплаква. Само абонатите на Vodafone групата имат този проблем и то само със 7.0.3. Поне повечето са със 7.0.3. Много е писано по форумите в други сайтове и засега се чака нов ъпдейт и Епъл са информирани.
Единственият лек за момента е телефона да си седи на изключено 3Г.
Единственият лек за момента е телефона да си седи на изключено 3Г.
pineApple iPhone 8GB first gen. V. 2.0 + AKG K 324 P/BOSE Tri-Port IE
Apple iPhone 5 Black&Slate 16GB ФО::iOS 7.1+ AKG K370
Apple iPad mini Retina Space Gray 64GB WiFi+LTE::iOS 7.1
Apple iPhone 5 Black&Slate 16GB ФО::iOS 7.1+ AKG K370
Apple iPad mini Retina Space Gray 64GB WiFi+LTE::iOS 7.1
Потвърждавам всичко, с пояснението, че при мен го имаше и на 7.0.2.airone написа:Mod Edit: Последен пост не се цитира!
По-горе бях пуснал линк към форума на Епъл относно проблема:
*#31# - пробвах това и сега ще видим дали ще остане проблема. Нека някой ако го е пробвал да сподели дали има проблем с изходящите повиквания. Проблема е от 7.0 нагоре.
Както каза по-горе airone, единственото работещо решение е да се изключи 3G.
Неща като *#31# или network settings reset работят само временно.
Неща като *#31# или network settings reset работят само временно.