Проблем с wi-fi на 4S

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
ircninja
supporter

Проблем с wi-fi на 4S

Мнение от ircninja »

Появи ми се проблем на 4с, проблемът е следният: Взех на приятелката ми телефона и тръгнах да правя ъпдейт от телефона до 7.0.3 и след малко проверявам да видя до къде е стигнал ъпдейта и ми изписа, че е Paused и не беше свързан към wi-fi и пробвах пак да се закача, но ми изписа, че не може да търси мрежа... И ъпдейта ми остана на Paused! А най-интересното е, че влизам да пусна wi-fi и отдолу ми го няма това - Location accurary is improved when wi-fi is turned on, това ми липсва! Иначе мога да го преместя на On, но ми дава че не може да търси мрежа... В смисъл върти все едно търси мрежа, а не намира, а при мене са две от който влизам и поне още 3-4 други!Направих Reset Network Settings и пак си е така! Благодаря Ви предварително за помоща!
Последно промяна от ircninja на 25 Окт 2013, 04:20, променено общо 1 път.
Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот!
Аватар
gogi71

Re: Проблем с wi-fi на 4S

Мнение от gogi71 »

Ползвай iTunes:)
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

През iTunes направо ъпдейт, ще стане ли? Без да ресторвам и т.н.? И преди да го правя през iTunes да пробвам ли с Reser All Settings или няма да има смисъл?!
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

По-добре рестор според мен.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Здравейте отново! Направих Restore + Update през iTunes до 7.0.4, но проблема с Wi-Fi си остана, търси мрежи, дори и на домашния ми интернет и пак не се закача, дава ми unable to the network, на всяка една мрежа към която съм пробвал да се закача ми дава това! Някакви идеи, защото вече се побърках!!! Благодаря предварително!!!
victor11

Мнение от victor11 »

Рестор и Set as New. Ако не помогне - сервиз.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

ircninja написа:Здравейте отново! Направих Restore + Update през iTunes до 7.0.4, но проблема с Wi-Fi си остана, търси мрежи, дори и на домашния ми интернет и пак не се закача, дава ми unable to the network, на всяка една мрежа към която съм пробвал да се закача ми дава това! Някакви идеи, защото вече се побърках!!! Благодаря предварително!!!
Това е хардуерен проблем, ако във About ги има mac адреса на Wi-Fi то е малко по добре, но ако е N/A чипа е за смяна изцяло .
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Направо ужас... От 30% ми се изключи направо и не искаше да се зарежда и пусне и преди малко отидох и го занесох в Мтел! Казаха ми, че ако е хардуерен проблем, ще ми бъде заменен с чисто нов, така ли е?! Някой запознат нека ми каже! Благодаря!
Последно промяна от ircninja на 18 Ное 2013, 14:59, променено общо 1 път.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Ще го сменят, хардуерен е на 120 %
Може да ми пратиш ИМЕИ, да видиме, дали ще стане неактивен по някое време ;)
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Какво ще рече неактивен?! O:-)
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Отишал е за смяна вече.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Замениха ми го с нов! L-)
Аватар
ircninja
supporter

Мнение от ircninja »

Всичко е Окей. :)
Elassil

Мнение от Elassil »

Колега.. не update-вай! И не пускай Wi-Fi!

Моя го замениха преди 3 дни с нов именно заради неработещия Wi-Fi.. и сега новия се скапа! Заменен на 3 дни и пак умря Wi-Fi!
Разрови в нета и ще намериш, че това е световен проблем.. Apple са сгафили с iOS update-та от 7.0.2 нагоре..
Телефонът загрява и убива антената..

Язък за сменения телефон! Не знам дали ще ми го сменят отново.. да не се опариш като мен!
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Изпращай го обратно, ще го сменят няма проблем
Проверки и консултации!
Elassil

Мнение от Elassil »

Надявам се.. малко странно изглежда отстрани - нов на няма и седмица и пак с повреда.. ама не съм виновен аз.
Само се притеснявам какво ще става за напред.. по всичко личи, че и да го сменят пак може (и най-вероятно) ще се скапе Wi-Fi..
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ако ще ти го "сменят" в ментел, не се чуди. Няма такъв "сериен дефект", просто си избрал грешния търговец, от който да закупиш iPhone. Не веднъж, са ми попадали в сервиза телефони, "гаранционно заменени" от ментел. Липсващи винтчета вътре, лошо закачени букси на дисплеи с неизвестен произход…да говоря ли още, при условие, че ментел нямат оторизиран от Епъл сервиз, а трябва да заменят дефектиралите със заводски рециклирани апарати?
"Мисля-значи съществувам"
Sovar

Мнение от Sovar »

Мисля, че тази практика вече е прекратена, откакто Мтел са с външен сервиз, който пак за нищо не става. Но по слухове, ако трябва да ти заменят iPhone-а, сервизьт го изпраща към централата на Мтел и те оттам изпращат новото устройство. Тоест, в сервиза няма бройки за замяна, а са на съвсем друго място, за да се избегнат тези манипулации, може би :)
Sendito

Мнение от Sendito »

Здравейте!
Имам подобен проблем с телефона - iPhone 4S с iOS 7.0.4. Не ме свърза към wifi. Направих му back up и full restore през iTunes, но не се оправи.
Подробен пример: изключвам си телефона, после го включвам и ме свързва към wifi, но за малко. Започна ли да се ровя в интернет ме изхвърля и минавам на 3g. Когато заспи и го събудя пак има wifi. След известно време телефонът забива и трябва да направя reset. Когато се включи няма wifi.. въобще не ми дава да го включа.. бутона, който се плъзга за on/оff е блед и не реагира, въпреки, че от долното плъзгащо меню (това за бързите настройки, извинявам се, но не знам как се казва) го включвам.
Четох доста в интернет, и разбрах, че това е проблем на 7.0.4, но пише доста стресиращи неща за купуване и замяна за нов телефон и че е непоправимо, но хората, които се оплакват не се свързват изобщо към wifi, докато мен ме свързва, макар и за малко. Проерих дали имам адрес на wi-fi в About, както пише тук - да имам.

В момента се чудя има ли смисъл да го нося на ремонт (в гаранция е още към Глобул) или да чакам новия ъпдейт? Съвет?
Благодаря предварително!
Bad Boy

Мнение от Bad Boy »

Опитай още един рестор и set like new на телефона,ако не се оправи,бягай към сервиза.

п.п.Ако е в гаранция,ще го подменят с нов.
Sendito

Мнение от Sendito »

Bad Boy написа:Опитай още един рестор и set like new на телефона,ако не се оправи,бягай към сервиза.

п.п.Ако е в гаранция,ще го подменят с нов.
Ако е set like new означава ли, че няма да мога да си инсталирам back up-a?
Публикувай отговор