Здравейте, от известно време имам един проблем с моят 4s, a именно много накъсва разговора понякога, даже хванах тенденцията кога го прави. Значи в София почти няма проблем с накъсването с изключение на затворени пространства като например някой хипермаркет, в мазета или нощни заведения, намиращи се под кота 0. В случая интересното е, че обхватът като точки на дисплея не се губи. Прави го дори при стабилен обхват от 3-4 точки. Отсрещната страна казва, че ме чува чудесно и при нея няма проблем. Когато съм навън на открито или когато съм си в къщи също няма проблем. Може едноктратно да прекъсне, но не е проблем. Истинският проблем идва, когато изляза извън София, да речем някое село. Нормален разговор почти не може да се проведе - накъсва яко. Същата работа е и когато пътувам по републиканските пътища с колата, едвам се разбирам със събеседника ми. Като че ли преди да се ъпгрейдне до 6.1.3 iOS не го правеше, но може и да си въобразявам. Отдавах го на бъг на софта, но многократно възстановявах и не се оправи, надявах се да се оправи с iОS7, но пак същата работа - и с новия софт пак накъсва при горните условия.
На телефона преди година и половина му смених дисплея, защото го счупих с автърмаркет. По тази причина, когато телефонът отиде на ремонт в Мтел за този проблем ми го върнаха неоправен, защото му отпаднала гаранцията при смяната на дисплея. Батерията също започна много да ми пада и затова я смених с недеждата от нея да прави мизерията, но уви оказа се, че не е, сега просто си имам телефон, на който батерията си държи, така, както, когато беше нов. После си помислих, че може да е от говорителя на слушалката, която и нея смених, но уви пак прекъсва. Измерих с мултицет кабелчето и детайлите по антената и всичко изглежда добре, то реално почти по целия корпус минава сигнал на антената и никъде не видях да има прекъсване. Дава безкрайно съпротивление по всички странични детайли, защото и те се явяват антена. И действително - той обхват не губи, сигналът на антенеата реално си стабилен, просто не знам защо прекъсва все едно губи обхват.
Ако някой може да даде някаква ценна идея от какво може да прави така - ще съм истински благодарен, защото този телефон искам да издържи и да може да се ползва нормално до момента, в който в БГ не дойде 5S, за да си го взема.
Благодаря предварително.
iPhone 4S накъсва разговора
Re: iPhone 4S накъсва разговора
Накъсването при мен го има и на 3гс-а и на 4с и на 5 и го прави при минаване на 3г към ГПРС и обратно. Ако сигнала на ГСМ клетката е стабилен само накъсва разговора, ако е слаб ми прекъсва разговора в момент в който изчезне 3г-то или се върже обратно към него. Хипер досадно е , мега малоумно е и няма оправяне , просто архитектурата на телефона е малоумно изграден в тази насока. Тоя телефон е само за места с стабилно 3г и/или ГСМ/СДМА мрежа.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
Странното е, че други мой познати и приятели нямат тези оплаквания! Да използвам случая да попитам възможно ли е сим картата да ги прави тези мизерии. Чудя се да отида ли да я сменя...
юри мен смяната на сим картата не промени нищо а от 3гса насам съм минал от сим на микро на нано и няма разлика.slitter написа:Странното е, че други мой познати и приятели нямат тези оплаквания! Да използвам случая да попитам възможно ли е сим картата да ги прави тези мизерии. Чудя се да отида ли да я сменя...
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
и аз го имам този проблем с 4с но съм с X-sim и си мислех че е от нея защото на 3gs го нямам този проблем