Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Ами пускам програма която показва информация за РАМ, свободни ГБ, натоварване на CPU и т.н.
При изтрито всичко от мултитаскинга, вижте какво ми показва:
По груби изчисления, от 512мб, 150мб ми се губят някъде...Нямам теми и много къстъм неща които би трябвало да гълтат РАМ, само едно Barrel за различна анимация при слайдване между иконите...
Ами че то таз операционна система наречена "iOS" RAM не ползва ли ?
Жените са като захарта - сладки са но ти вдигат кръвното !
Iphone 5s 16GB Space Gray ФО iOS 8.4
Iphone 5 16GB Black ФО iOS 9.0.1
Ipod Touch 4 White 32GB + Razer Hammerhead Headphones
Е смятах че все пак тия active, inactive и wired дето са 100мб да са за т.нар операционна система, т.е. нужния минимум който ти взима телеофна като РАМ без пуснати приложения....значи искаш да ми кажеш че от 512, ОС-а взима 150, някакви други 100 дето също не ги ползваш за аппс, и ти остават от 512 половината за приложения, мултитаскинг и пр. ???
Тва е супер тъпо от тяхната страна, както и с паметта-16гб телефон, а реално вътре имаш към 13-14 Трябва да си преценят там ос-а и такива шитни колко рам и място заемат, и ОТТАМ нататък да слагат още 512РАМ и 16ГБ място.
Те, шитните са си ги преценили, а ти завърши математика за трети клас и гугълни що е то kb, Mb, Gb и как се смята. После си прочети малките буквета на кутията на айфончето и имай предвид, че всички производители продават така, а реално нещата не са такива. Мислиш, че в компютъра ти нещата стоят по - различно?
ОС ти взима точно сбора от обявените в шота. Разкарай си боклука от сидиа и ще видиш разликата.
Едит: ама искаш бърз айфон, нали? От какво е бърз, според теб? От невероятния процесор или от факта, че 35-45% от нужното е заредено в РАМ при старта на ОС?
Само че като го афишират нявсякъде колко бил рам-а и колк ое дисковото пространство, да си пресметнат нещата така че освен ОС-а и нужните файлове, пак да останеш с толкова, за колкото си платил.
Това не е компютър с 500ГБ хард и като не е точно 500 а 480 примерно да няма проблем...тва са телефончета с по 8, 16ГБ и като вместо 8 са ти 6 и нещо, разликата е осезаема.
От сидия какво да махам, предимно са някакви туикове (логото на оператора, за мейла някъв туийк, това за иконите да им е различна анимацията както казах).
И да, както казах, аз също предполагам че ОС-а, т.е. необходимия минимум, са тия 100тина МБ от цветните полета в скрийншота...само че освен тях, освен това дето дава free се губят още към 150мб рам...
и като се освободи какво ще я правиш свободна, освен да я гледаш? колкото му е нужна на телефона за стартирани приложения той си я освобождава, когато не си стартирал приложение - ползва я именно за да е бърз, за мултитаскинг, за поддръжка на уедър, еп стор ъпдейти и всякакви подобни "удобства". всичко си е реално и точно, наистина ще е хубаво да прочетеш за мерните единици при дисковото пространство. а относно сидия - с туиковете там не виждам какво друго постигаш, освен добавянето и на недостатъците на андроид (безследното изчезване на рам е едно от тях).
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФОJailbroken iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5Jailbroken iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
harlamp написа:и като се освободи какво ще я правиш свободна, освен да я гледаш? колкото му е нужна на телефона за стартирани приложения той си я освобождава, когато не си стартирал приложение - ползва я именно за да е бърз, за мултитаскинг, за поддръжка на уедър, еп стор ъпдейти и всякакви подобни "удобства". всичко си е реално и точно, наистина ще е хубаво да прочетеш за мерните единици при дисковото пространство. а относно сидия - с туиковете там не виждам какво друго постигаш, освен добавянето и на недостатъците на андроид (безследното изчезване на рам е едно от тях).
Както казах, известно ми е че 1ГБ=1024МБ примерно, какво ми говорите от одеве с някакъв повелителен и съжалителен тон, все едно за първи път сядам на компютър.
За първи път не е, ама като ти гледам разсъжденията, няма разлика с първия. Не се сърди, ама не си единственият неспособен да осъзнае кое за какво служи.
1ГБ е равен на 1024МБ само според операционните системи, производителите на харддискове твърдят друго, а именно, че 1ГБ=1000МБ, по тази логика и произвеждат устройствата си. когато обаче която и да е операционна система прочете диска, тя си смята гигабайтите по 1024МБ всеки и затова се губят по 24МБ на 1ГБ. това не си прочел, а аз се съгласих с казаното от човека преди мен, не с тона му.
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФОJailbroken iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5Jailbroken iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
Напротив знам го това, още 2 поста нагоре съм го споменал. Пак казвам-просто мислех че ОСВЕН 512те обявение мегабайта, си има други за ОС-а...но явно си взима от тях.
е, от тях взима естествено, няма откъде другаде. всички устройства са така от край време - компютри, таблети, телефони... недей да следиш тази рам, няма никакъв смисъл - ако телефонът беше правен от идиоти нямаше да е толкова продаван. всичко е оптимизирано и преценено, колкото му е нужно си я има, когато му трябва повече свободна си я освобождава и т.н. ако започне вече да забива, да се бави или да те изхвърля - помисли си за тази сидия и махай което можеш да прежалиш.
П.С. Епъл изобщо гарантира ли точността на сметките на тези програмки?
Само за пример ще ти кажа ,че Samsung Galaxy S4 в обявената 16GB версия има свободни 8GB които реално можеш да използваш Всичко друго е заето от операционна система,рекламни приложения и т.н.
Нека и аз да се включа в темата... Ще те посъветвам да не гледаш тия шитни с РАМ-а. Ако видиш, че тела ти бави, тогава се притеснявай, но ако ти работи без проблем, радвай му се и толкова. По принцип от Епъл не разкриват информация около РАМ паметта и процесора просто защото при тази ОС не са от голямо значение. Виж, че айфон 5 има едва 1ГБ рам (при 2 ГБ рам нормална памет на конкурентите). Така че нещата са измислени така, че да не ти лагва устройството. Пък ти и да я освободиш, нали в крайна сметка пак ще я запълниш с приложения? За това е РАМ паметта.
iPhone 5 white version 8.1.3
iPad mini 2 Retina 8.1.3
iPod nano 6 gen 8 GB Think Different...