Здравейте,
Имам iphone 5 от mtel, който е отключен легално и работи с карта на vivacom. Преди няколко дни му правих restore (версия 6.1.4), няма никакви инсталирани приложения, само iCloud акаунтът ми е настроен да синхронизира поща, контакти, календар. Когато е пусната 3G мрежата, харчи по 2% на час в стендбай, дори когато индикаторът за силата на сигнала е пълен. При същите условия и спряно 3G (т.е. ползва EDGE), харчи 1% за два часа, т.е. 4 пъти по-малко и точно колкото предишния ми iphone 4. Проблемът е, че четворката при пуснато 3G и абсолютно същите настройки харчеше над два пъти по-малко - под 1% на час, а с пуснат скайп - около 1% на час. Абсолютно същите резултати се получават и с карта от mtel.
Въпросът ми е, дали консумация от около 2% на час в стендбай, при включена 3G мрежа, добър сигнал и за цялото денонощие не повече от 100-200 килобайта трафик, е нормална за iphone 5?
Предварително благодаря!
Моля администраторите, ако мислят пак да ми изтрият темата:
1. Да обяснят защо.
2. Ако причината е, че на въпроса вече има отговор във форума - моля, дайте линк към тема и пост, които го съдържат!
Въпрос за iphone 5 и 3G мрежа
- angelovarna
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за iphone 5 и 3G мрежа
Извинявай за тъпия въпрос - но пробва ли да рестартираш телефона?
Моята 5тица така по-миналата седмица ми глътна за 3-4 часа 20% батерия от стоене на 3G и проблема се оказа в забило приложение. След рестарт всичко се оправи.
Иначе е нормално да ти харчи повече като ползваш 3G, а на LTE - съвсем, то ти го пише и в опцията за пускането му.
4ката има по-скромни параметри, по-малък екран - нормално е да яде по-малко батерия.
Моята 5тица така по-миналата седмица ми глътна за 3-4 часа 20% батерия от стоене на 3G и проблема се оказа в забило приложение. След рестарт всичко се оправи.
Иначе е нормално да ти харчи повече като ползваш 3G, а на LTE - съвсем, то ти го пише и в опцията за пускането му.
4ката има по-скромни параметри, по-малък екран - нормално е да яде по-малко батерия.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Благодаря за отговора! Въпросът си е съвсем на място, защото често с рестарт се оправят нещата
Обаче аз съм правил какво ли не - рестарт, рестор, reset network settings, reset на всички настройки - все същото. Затова си мисля, че причината може да е или някакъв хардуерен дефект в моя телефон, или просто 3G/LTE чипсета в петицата си харчи здраво. И искам да разбера кое от двете е. Четворката наистина има по-скромни параметри, но в случая става дума за харчене в стендбай, т.е. през 99% от времето екрана и процесора не работят, остава да работи само радио чипсета. Освен това, в режим на 2G/EDGE, телефонът си харчи колкото, а дори и по-малко от четворката.
Молбата ми е, ако може някой да направи експеримент - да засече с колко % пада батерията за 1 час при пуснато 3G и никакви работещи приложения? Аз засичам по следния начин: държа екрана включен и в момента, в който видя, че процентите паднат с 1, го изключвам и засичам 1 час, след което проверявам. Ако и на другите пада с по 2% на час при такива условия, значи моят си е наред и това си е нормално за петицата и няма какво да се боря повече

Молбата ми е, ако може някой да направи експеримент - да засече с колко % пада батерията за 1 час при пуснато 3G и никакви работещи приложения? Аз засичам по следния начин: държа екрана включен и в момента, в който видя, че процентите паднат с 1, го изключвам и засичам 1 час, след което проверявам. Ако и на другите пада с по 2% на час при такива условия, значи моят си е наред и това си е нормално за петицата и няма какво да се боря повече

Ноември месец когато взех 5-та също се бях шашнал от страна на 3G как топи батерията и установих ,че за 3-4 мин. пада с около 1%,а в сравнение с 4-та е 2-ти по-бързо я точи.Според мен 5-та е по-зле от 4S и 4,но имаш вариант да изключиш 3G и така да кара повече.Преди около 3 месеца попаднах на едно приложение от cydia за отимизиране на батерията, и от както съм с него ми кара е по 6 h.и standby 2-3 дни.
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
- angelovarna
- Обратна връзка:
Според мен е нормално да ти издържа 2 дни на 3G при нормално ползване, като обаче ще иска зареждане към края на втория ден.
Те и от Apple са си го написали в сайта: до 8 часа разговор или до 8ч. брауз в нета при ползване на 3G.
Батерията на iPhone 4 е 1420mAh, на iPhone 5 - 1440mAh.
Разликата им бих казал е нищожна, особено спрямо хардуера и разликата в размера на екраните.
По спецификация iPhone4 има с 75ч. повече в stendbay, и 14ч. при разговори в 2G режим (при iphone 5 разговорите в 2г и 3г ги дават усреднени - 8ч).
Имам познат, чиито iPhone5 му се прецака батерията - държеше половин ден на LTE (човека не е от България), при тест в магазин на Apple, genius-a му каза, че според тестовете бил наред, но после...все пак му го смениха с друг.
Те и от Apple са си го написали в сайта: до 8 часа разговор или до 8ч. брауз в нета при ползване на 3G.
Батерията на iPhone 4 е 1420mAh, на iPhone 5 - 1440mAh.
Разликата им бих казал е нищожна, особено спрямо хардуера и разликата в размера на екраните.
По спецификация iPhone4 има с 75ч. повече в stendbay, и 14ч. при разговори в 2G режим (при iphone 5 разговорите в 2г и 3г ги дават усреднени - 8ч).
Имам познат, чиито iPhone5 му се прецака батерията - държеше половин ден на LTE (човека не е от България), при тест в магазин на Apple, genius-a му каза, че според тестовете бил наред, но после...все пак му го смениха с друг.

Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Моят може да издържи 2 дни с пуснато 3G, само ако изобщо не го пипам, което е далеч от нормалното ползване. Значи излиза, че все пак нещо не му е наредangelovarna написа:Според мен е нормално да ти издържа 2 дни на 3G при нормално ползване, като обаче ще иска зареждане към края на втория ден.
....

И при мен на 3g ми точи по 1% на 5-6 минути,за мен това е нормално. Случва се и по-бързо да пада,а друг път и по-бавно ,всичко зависи от сигнала ,високата температура също кара батерията да пада по-бързо, яркостта на дисплея също е от значение...nino_xman написа:Ноември месец когато взех 5-та също се бях шашнал от страна на 3G как топи батерията и установих ,че за 3-4 мин. пада с около 1%,а в сравнение с 4-та е 2-ти по-бързо я точи.Според мен 5-та е по-зле от 4S и 4,но имаш вариант да изключиш 3G и така да кара повече.Преди около 3 месеца попаднах на едно приложение от cydia за отимизиране на батерията, и от както съм с него ми кара е по 6 h.и standby 2-3 дни.
Давам пример: днес около 2 на обяд съм седнал на една хубава слънчева маса и слънцето грее право в дисплея,яркостта ми се увеличава до 100% автоматично,а телефонът загрява много от една страна,че температурата на въздуха беше 35градуса и от друга страна ,че е с включено 3g-натерията падна с 10 % за 15-20 мин.
Iphone 5 16gb, ipad mini 16gb