Прах в камерата на iPhone 5

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
parlla

Прах в камерата на iPhone 5

Мнение от parlla »

Имам прах в камерата на iPhone 5 и се чудя как да го махна без да се налага да го пращам на сервиз за тази дреболия. Някой де е измислил начин? Пробвах да го продухам с компресор ама не става. Някакви идеи? Лошото е че няколко от прашинките излизат като петна при снимка и е много гадно. Ще бъда доволен дори ако успея по някакав начин да ги избутам в единия край, например с някакво наелектризирване.
d.iliyanov

Re: Прах в камерата на iPhone 5

Мнение от d.iliyanov »

единственият начин да махнеш праха е да разглобиш телефона. Абе най-добре го дай на накой серфиз
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Като го разглобиш или дадеш в някой "серФиЗ" ще ти отпадне гаранцията.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Пискаш по гаранция. Още няма сервизи, способни да отворят и затворят петица без следи.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
Denis40

Мнение от Denis40 »

Ами честно казано вече 2 петици съм отварял, не оставям следи от отварянето им. Проблема на камерата не се решава с прдухване и т.н. а само със смяната и. Не знам как влиза прах но няма излизане, прашинките не са по оптиката ами по матрицата.
Устройства които ползвам:
** iPhone 6s Plus 128GB Space gray **
**ThinkPad T450s**
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Това ще се реши когато си потърсят гаранцията ;)
parlla

Мнение от parlla »

Пратих го по гаранция и сега чакам, купен е от Мтел. Надявам се да ми го сменят.

EDIT: Днес ходих до Мтел и ми дадоха чисто нов апарат. Цялата процедура е около 1 седмица.
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Здравейте,
искам да попитам как Ви го смениха, само заради прахта в камерата ли? Колко прах имеше, пречеше ли на снимките? Питам, защото и в моят 5s има прашинки, та се чудя да го нося ли изобщо?
Публикувай отговор