Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Преди седмица си счупих стъклото на 4S...неприятна история. Искам да попитам дали някой си е сменял стъклото (доколкото разбрах се сменят заедно стъкло+touch) и ако да, то усеща ли се разликата - в стъклото или в тъча?
Телефонът е купен от Мтел миналия декември, т.е. има още 1 година гаранция. След доста дълго разпитване какви са вариантите са оправяне на телефона, горе долу са това:
- смяна на дисплей в сервиз (цената варира от 70 до 150лв) и край на гаранцията
- връщане на сервиз в Мтел - срещу доплащане от 350лв. си взимаш нов телефон, като нямаш нова гаранция за новия апарат, а старата ти се продължава. Тази информация ми дадоха от сервиза, но още не съм се разправяла лично. (инфо за сервиза тук http://www.mtel.bg/spravki-servizni-tsentrove)
Интересна информация получих и от Creative Center - ако телефона ти не е закупен от мобилен оператор и не е в гаранция, те могат да ти дадат нов срещу 450лв.
Надявам се тази инфо да е полезна и за вас. Ако някой има опит със сменен тъч и стъкло за 4s - да сподели! Благодаря!
Аз наскоро сменях,поръчан от eBay за 50 лв,смених го за около 2 часа някъде,следейки едно ръководство на iFixit,всичко мина успешно,отверки ми подароха с екрана. След сглобяването всичко си работеше нормално,дисплея нямаше мъртви точки. Екранът незнам дали е ретина,сравнявах го до оригинален и не откривам голяма разлика (може би има),но където и да ти го сменят,ще ти вземат бая пари,и ще е същият като този от eBay (няма как да е оригинален,освен ако не е втора употреба,поради причината,че Епъл не продават части). Имаше и по-евтини екрани от моя,но към този даваха инструменти и поради тази причина купих него.
Гледах ги и аз в ебей, но съм сигурна че няма да се справя сама със смяната и проучих опцията със сервизите.
Цените които дават са между 60-70 и 150. Разбира се, имаше и такива които ме убеждаваха, че смяната ще е с "оригинален" дисплей...
В момента се колебая дали да ги дам тези 350лв за нов или 100 за нов сервиз...все пак имам още 1 година гаранция от Мтел. Усещаш ли новото стъкло и тъч които сложи както преди, или чувстваш разликата....
Честно да ти кажа,телефонът не е мой,но за това време през което остана при мен не виждах някаква фрапираща разлика,не го усещах различно от предния. В крайна сметка ако не ти е много спукан екранът,може и да си караш с това,ти си преценяваш,но в никакъв случай не вярвай на сервизите с "оригинални" части (аз лично не бих си оставил каквото и да е на сервиз,без да наблюдавам какво правят).
П.С. Телефонът който ти дават е рефърбишед,което ще рече,че е бил с някакъв дефект и е поправен (не от сервиз разбира се).
MaxT написа:Това ми звучи като "Имам една нова Дачиа. Не е Мерцедес, но разликата е незабележима!"
Незнам за Дачия или както друго ти звучи, но не съм съгласен с теб. По-скоро бих го опреличил като имаш част за мерцедес която не е оригиналната произведена от Мерцедес. И можеби ако имаш кола ,най-вероятно 70% от частите ти неса оригинални. Смятам че е по добре да си ползваш "мерцедеса" от колкото да го ползваш за гълабарник....
Все пак форума е за това да се дават съвети за да може да си помагаме един на друг. А до колкото Ретина или не много мога да поспоря с теб дали е кой знае каква разликата. Момчето което каза че си го е купил за 38 евро дисплея също не е ретина, но пък за сметка на това си го ползва нормално.
В крайна сметка смених дисплея. За 2 часа и 100 лв. За момента работи перфектно. Не се усеща никаква разлика.
Е няма вече гаранция, но в сравнение с 350 лв /420 с ДДС/ които ми искаха от Мтел е добро решение.
Хората в сервиза, в който го смених бяха точни - препоръчвам ги. Ако търсите сервиз ми пишете за контакт.
Аз лично съм усещал разлика, например в гладкостта на дисплея. Просто оригиналното е много по-гладко. Друго - оригиналния дисплей е черен в угасено състояние, а сменения зеленее. Но все пак има хиляди видове дисплеи за смяна и може да не е така при всички.