Как да прехвърля информацията от 3G на 4S
Как да прехвърля информацията от 3G на 4S
Здравейте, отпреди малко съм нов горд собственик на 4S, старият ми 3G е до него и не съм сигурна как точно да прехвърля всичкото си инфо? Влязох с iFunbox в 4-ката, но не намерих всичките подпапки в Raw file system, които има в 3-ката. Къде са?
Re: Как да прехвърля информацията от 3G на 4S
Няма как да ги видиш без джейлбрейк.
Не искам да го джейлвам. Има ли как да прехвърля инфото без джейл, явно няма да е през ifunbox?
Прехвърлих си контактите, но това можеше и с iTunes да стане, за смс-ите каква е процедурата? Без джейл има ли как? В iTools не ми дава да импортвам смси...
Изтегли си iBackupBot и направи следното:
1. Отвори бекъпа от стария телефон и експортирай есемесите на компютъра си (в списъка потърси и маркирай Library/SMS/sms.db, след което избери File->Export).
2. Отвори бекъпа от новия телефон (ако все още нямаш такъв, ползвай iTunes, за да си направиш), след което експортирай запазените на компютъра есемеси в бекъпа (File->Export).
3. Свържи новия телефон, увери се, че в iBackupBot е маркиран бекъпът от т. 2, след което избери File->Restore.
Ако ти излязат съобщения за нерегистрирана версия, просто ги игнорирай - избери Cancel в прозореца.
1. Отвори бекъпа от стария телефон и експортирай есемесите на компютъра си (в списъка потърси и маркирай Library/SMS/sms.db, след което избери File->Export).
2. Отвори бекъпа от новия телефон (ако все още нямаш такъв, ползвай iTunes, за да си направиш), след което експортирай запазените на компютъра есемеси в бекъпа (File->Export).
3. Свържи новия телефон, увери се, че в iBackupBot е маркиран бекъпът от т. 2, след което избери File->Restore.
Ако ти излязат съобщения за нерегистрирана версия, просто ги игнорирай - избери Cancel в прозореца.
Преди да го пробвам, искам да ми е напълно fresh телефона преди да качвам каквото и да е. За целта през iTunes да му направя един бекъп за всеки случай и после да натисна restore (original settings)?
Да, така се изчиства, но след рестора в такъв случай трябва да се избере Set as New. В т.2 ползвай чист бекъп, направен след рестора.
Mission accomplished!
Благодаря за помощта.

iBackupBot дали може с тази програма да си изтегля инфото от папките с бележките защото бях на 4.2.1. сега пак минах на 3.1.3 и не става при пренасяне на старата папка в системата ?
Не. Няма да е по-различно от ръчното местене, което си направил. Базата данни е създадена с по-нова версия и на 3.1.3 няма да я прочете. Трябвало е докато си на 4.2.1 да си експортираш бележките с iTools като .CSV файл и по-същия начин после да ги импортираш обратно, или да зададеш на iTunes да ги синхронизира с Outlook например.