Информация за базови станции

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Sao

Информация за базови станции

Мнение от Sao »

Здравейте, има ли апликация за iphone 4S който не е джейлнат, която показва информация за базовата станция с която телефона е свързан. Честоти разтояние и т.н. Нещо като програмата signal на cydia. Едно време бях срещал подобни програми за Андроид, които показваха разтояние до базова станция, сила на сигнала, ниво на шум, честоти, ширина на честотната лента, мощност на предавателя (ако се говори)...
victor11

Re: Информация за базови станции

Мнение от victor11 »

Набери *3001#12345#* и натисни бутончето Call.
Sao

Мнение от Sao »

Жив да си точно това ми беше нужно. Благодаря.
Само един въпрос в каква мерна единица са честотите на базовите станции примерно 10533? Не се вързва да е Hz,kHz,MHz? Или е някъква междинна честота в бейзбанда след конверитране от 2100Mhz банд.
victor11

Мнение от victor11 »

Това не е честота, а канал. Може да се ориентираш по тази таблица: http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequency_bands
Sao

Мнение от Sao »

Къде в тези менюта пише разтоянието до базовата станция. Или ако там го няма това възможно ли е с някъква програма. Едно време ефтини ГСМ апарати имаха тази функция. Също някой знае ли капацитета на UMTS базова станция 5MHz лента. Предполагам плътността е сходна с 2G 200kHz канал 8 слота - 1DCCH стават 7 разговора FR codec.
Sao

Мнение от Sao »

Искам да попитам има ли програма за iphone която показва името на базовата станция. Защото *3001#12345#* показва номер на канал, сила на сигнала, но не и името на базовата станция? Изобщо всякъкви програми свързани с GSM UMTS въздушните интерфейси са ми интересни.
Публикувай отговор