Проблем след ползване на хендсфри

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Fan

Проблем след ползване на хендсфри

Мнение от Fan »

Проблемът се състои в следното: вчера включих хендсфрито в телефона докато шофирах, проведох няколко разговора, изключих кабела на хендсфрито и телефонът продължи да се държи така все едно хендсфрито е все още включено - при получаване на обаждане не чувам нищо, не чувам звънене (само вибрация), при изходящо обаждане другият телефон звъни, а аз не чувам нищо. Явно телефонът си мисли, че още съм със слушалки.

Рестартирах 3 пъти и все същото. При набиране на друг номер на екрана се налага да избера "VOICE" или "TTY" - точно така се получаваше досега всеки път когато ползвам слушалки: избирам VOICE и говоря. Каквото и да избера сега, обаче телефонът търси слушалките и нито чувам нещо, нито мен ме чуват.

В какво мислите, че е проблемът?
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Re: Проблем след ползване на хендсфри

Мнение от noo_good »

Мислим,че не си единствения....На последък много като тебе се оплакваха.Начин определен-няма.Вземи една клечка за уши и внимателно бръкни в жака.Нежно го почисти.След това сложи слушалките и проведи разговор.Докато говориш през тях ги изключи и виж дали няма да се оправи проблема.Ако не пъхни ги и ги извади няколко пъти бързо.Има една пластинка вътре която от време на време заяжда и телефона си мисли,че има слушалки :-X .Начина е опити,НО внимателни :) моят се оправи така.
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Fan

Мнение от Fan »

Благодаря ти, оправих го :)
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

Fan написа:Благодаря ти, оправих го :)
Как?По някой от изброените начини ли? Сподели да се знае в темата :) Ще е полезно за нуждаещите се ;)
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Fan

Мнение от Fan »

С една пластмасова клечка се опитах да почистя отвора за жака и веднага тръгна
jrk

Мнение от jrk »

Благодаря за информацията, току що ми се случи същото нещо, но разликата при мене беше, че аз не бях слагал хендсфрии и бях говорил преди това по телефона в рамките на 10 мин ми се случи. Оправих го с клечка за зъби, верно вътре имаше някакви косъмчета вероятно от джоба ми като е стоял и се е напълнил ;)
Публикувай отговор