Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
От няколко дни притежавам Iphone 4S и веднага го сложих в калъф тип "тефтер" чието закопчаване в горната страна става чрез магнит.
Една позната коята работи във тази сфера ми каза, че магнита въздействал лошо на Iphone-а, като му пречел на обхвата и куп други работи, поради което реших да се косултирам и с вас.
Според вас възможно ли е да въздейства по някакъв начин малкото магнитче на калъфа върху работата на телефона?
В магазина на Apple в Grand Mall Varna ни казаха че са забранени за продажба и те ги бяха махнали.Иначе приятелката ми си взе такъв CEULAR за 36 лв и тя се оплакваше и го махна.
здр integrala. Нов съм в форома но имам понятие от някои неща бачкам на такова място че това ми е работата.Всяка техника без значение какфа е не е хубаво да се излага на магнитното влияние защото ще започне да ти дава дефекти за това моя съвет е да няма никакаф магнит до йфона защото рано или късно ще започне да дава дефекти и да отказват функциите му ! дано сам ти помогнал
Victory написа:здр integrala. Нов съм В форОма но имам понятие от някои неща бачкам на такова място че това ми е работата.Всяка техника без значение какФа е не е хубаво да се излага на магнитното влияние защото ще започне да ти дава дефекти за това моя съвет е да няма никакаФ магнит до йфона защото рано или късно ще започне да дава дефекти и да отказват функциите му ! дано сам ти помогнал
=OFF Topic=
Моля ви се- поне се опитвайте да пишете грамотно! Просто е срамота в технически форум да се изразявате по този начин...
В крайна сметка махнах изцяло магнита от калъфа.
Сега ще мисля начин как да го направя закопчаването.
Ако имате идеи предлагайте.
Относно мненията ви - Благодаря!
Ползвал съм няколко подобни калъфа и мисля че зависи от големината на магнита. В марковите продукти явно магнитът е по-слаб и няма проблем. Ползвал съм ето този: http://dice.bg/krusell-orbit-flex-kojen ... gs-item635 сега съм с този: http://dice.bg/tunewear-tuneflip-kojen- ... n-item7880 и няма никакъв проблем.
Магнита вреди най-вече на дисплея ! Ще го скапе след време и ще си скубеш косите.
Сложи едни силен магнит на дисплея на телевизора си за да разбереш, и друг път такива въпроси да не задаваш.
Не на китайските ментета калъфи - били с магнити или не !
И аз съм на това мнение, не може айпада да има магните, ако те вредят. Според мен магнита трябва да е доста силен за да вреди. Един приятел е доста време с подобен: http://dice.bg/elago-s4-folder-type-kal ... -item5787, този има магнит по цялата рамка, която ми нава през дисплея и няма никакви проблеми.
Хора, не говорете така!
От четири години ползвам калъф с магнит и нищо му няма на моето 2G. Не съм забелязал и обхвата му да пада.
За да повлияе магнитно поле на телефон, трябва да е с напрегнатостта на това в ЦЕРН или поне колкото на ЯМР-скенер.
Твърденията тук са направо смешни...
незнам за магнитите на калъфите но силно ви препоръчвам да не слагате бисквитка (maxtelekom) и аифон в един и същ джоб защото ще дойдете на мойто положение - нов дисплей!!!
Опа! Здраве желаем. Имам следния въпооооос. Моторист съм и искам да си закупя тази чанта: http://www.nelsonrigg.com/customerphoto ... 290003.JPG
Драма ли ще е за iPad-а ми ? (захващането на чантата за мотора е с 4 или повече магнита)
Наздраве!
MacBook 13", iPhone 3gs 16gb, iPad 2 3g16gb. ====> Смърт за WINDOWS !!!
p_makedonski написа:Опа! Здраве желаем. Имам следния въпооооос. Моторист съм и искам да си закупя тази чанта: http://www.nelsonrigg.com/customerphoto ... 290003.JPG
Драма ли ще е за iPad-а ми ? (захващането на чантата за мотора е с 4 или повече магнита)
Busted написа: и са последно вредят ли калъфите с магнитни закопчалки или не ?
Според мен да, но това е въпрос на избор! Аз предпочитам да съм си с кейс или някакъв калъф с обикновена закопчалка.
Все пак съм дал толкова пари и няма да ми е никак приятно да ми се скапа дисплея или нещо друго .
аз си купих за 35 лв .. мноого тоин калъф с магнитна закопчалка.. но имам и тип слайдер и кейсове, и калъф от плат. и тип протфейл / абе обичам да имам много калъфи и си ги менкам според настроението.. ползвам и този с магнита и не виждам проблем освен с компаса, което е нормално да му действа на посоките.
Но по темата една приятелка си купи много як калъф за 90 лв.. и това ме кара да мисля че.. едва ли е вреден..
но.. знам ли .. хем има логика. хем звучи откачено
iPhone 4 Black
iOS 5.1.1
Modem firmweare 04.12.01 Iphone 3Gs - 16 GB
Black
iOS 5.1 Modem Firmweare 05.16.05 Globul
Аз имах калъф с магнит, бях си го взел от Англия ..
Държах го 2 седмици и звука почна да ми прави проблем и дисплея ми от време навреме да премигат някакви бели светлини и естествено го махнах веднага (продадох го) и откакто не съм с него, след около 2-3 дни ми изчезнаха тези проблеми ..
От около години с иФон-а 2 ползвам калъф от Blackberry 8800, който взех от комплекта на Блекбърито (така си се продава, заедно с него... дали е "вреден" ). А да не говорим и, че от над 15 години ползвам подобни калъфи с безчетно количество Нокии. Никога не съм имал никакви грижи. Хората явно имат отявлена нужда да изкарват от мухата слон и да си търсят сами проблеми, дори когато няма.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.