Wi Fi пробелм на IPhone 4S

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
AudiSline

Wi Fi пробелм на IPhone 4S

Мнение от AudiSline »

Здравейте, ноември(12.11) месец си взех IPhone 4S 16гб от Глобул.Винаги съм ползвал Нокиа и IPhon-a истински ме впечатли, много ме кефи във всяко отношение.Всичко добре, но забелязах че прави следния проблем:
Закачам го към Wi Fi мрежа и всичко е ОК, браузвам си и тн., но в един момент интернета буквално замръзва/забива, а горе показва че е пълен обхвата.От менюто на Wi Fi -я го вкл. и изкл. и нищо, пак така, показва че е свързан, но не отваря.В един момент започва да показва събщение, че не може да отвори страницата.Всичко си идва на мястото след рестарт на телефона.Този проблем го наблюдавах на няколко различни рутера.Правих рестор без да връщам бек ъп, след това рестор през DFU и нищо не даде резултат.Интересното е, че проблема няма никаква методичност, 5 дена е супер, след това за 1 един ден забива 2 пъти.
Дадох телефона в сервиз и ми го замениха, това беше на 27.01.2012г. като още на същата вечер новия направи същото.Реших, че проблема е в рутера, макар че на още 2 рутера го направи.Купих си нов рутер и пак забива.Правих пак рестори и не помага.
Проверих по серийния номер и 2та телефона са произведени 42 седмица(Октомври), явно една и съща дефектна партида.
Само искам да отбележа, че когато IPhona не отваря нищо всички други устройства около него си имат интернет и нямат проблеми.
Гадничкото е, че втория телефон е с по-блед дисплей от предишния.Не е жълт, но контраста му е по-различен :(
В крайна сметка реших и този да оставя в сервиз в понеделник.Описах подробно проблема, дано да се решат нещата по някакъв начин, все още чакам.Лошото е, че ако решат да го тестват може и 2-3 дни да не се прояви.За всеки случай съм направил клипчета с фотоапарата как единия телефон е ОК, а IPhona не е, като на клипа съм снимал и менюто about за да се видят имея и сериалния номер за доказателственост.
Когато напиша в GOOGLE Iphone 4S wi fi problem и излизат доста неща, като често описаните проблеми са 1:1 с моя.
Ето линк към една доста обширна тема в apple форума - https://discussions.apple.com/thread/34 ... 0&tstart=0

Честно казано, трудно преживявам вече 5ти ден без телефончето, стана ми неразделна част от работата.
Притеснено ми е защото дори и да го заменят незнам какво ще ми дадът, гледам около мен масово 4S с ужасно жълт дисплей и ако ми се падне нещо такова вече ще съм съкрушен.

Дайде мнения относно проблема, всичко би ми било полезно.Мерси.
Аватар
Ross

Re: Wi Fi пробелм на IPhone 4S

Мнение от Ross »

На мен също се наложи да ми сменят телефона и дефектния беше от 42 седмица. Новия който ми дадоха е 49 седмица и е произведен в друг завод. Дефектния ми не е имал проблем с WiFi а с прекъсването на разговор и губене на мрежа. Новия който ми дадоха не прекъсва, обаче има подобен проблем с WiFi, понякога му изчезва индикацията (Изображение) за WiFi и като отида в WiFi менюто и там където е Choose a Network... се върти едно кръгче и не иска да покаже никакви мрежи, където и да съм, само рестарт оправя положението и проблема също и при мен няма никаква цикличност, може една седмица всичко да е ок а друг ден да трябва примерно 2 пъти да го рестартирам защото е загубил WiFi свързаност. Правил съм и reset network setting но и това не оправя проблема. В някои форуми чета че трябвало да се направи избора на оператор да не е автоматично а ръчно и някои други стъпки:

Цитат от друг форум:
За някой до момента това е решението... за други не помага:
"reset all settings" (settings -> general -> reset -> reset all settings)
on reboot select set phone as new (DO NOT restore from a backup) - след рестарт, избира се като нов (да не се ресторва от бекъп)
Immediately disabled the "setting time zone" (settings -> location services -> system services -> setting time zone (select off)) - моментално да се спре setting time zone от посочените менюта
Аз за момента чакам да излезе iOS 5.1 и се надявам като обновя да изчезне тоя проблем, иначе си е разправия да го връщам телефона и пак да чакам за нов а новия кой знае какъв друг проблем ще има. Нещо Apple се излагат с тия телефони..
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Аватар
bvlgarione

Мнение от bvlgarione »

Извинявам се за въпроса, но как правите този вид справка за кога и къде е произведен телефона по IMEI?
Apple iPhone 4S 16GB BLACK
Sony VAIO C series WHITE
Аватар
no.rules

Мнение от no.rules »

Не по IMEI, а по serial number-a разбират.
For example, 88025xxxA4T, where the serial information can be decoded as following:

AA = Factory and Machine ID
B = Year of Manufacturing (9 is 2009/2019, 0 is 2010/2020, 1 is 2011 and so on)
CC = Production Week (01 is week 1 of B, 11 is week 11 of B and so on)
DDD = Unique Identifier
EE = Color (A4=black)
F = size (S=16GB, T=32GB)
Аватар
Ross

Мнение от Ross »

bvlgarione написа:Извинявам се за въпроса, но как правите този вид справка за кога и къде е произведен телефона по IMEI?

Аз от една друга тема във форума видях този сайт:

http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html

и там се въвежда и казва.
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Аватар
bvlgarione

Мнение от bvlgarione »

Name: iPhone 4S
Production year: 2011
Production week: 49 (December)
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)
Generation: 6
CPU speed: 800MHz

ТОВА МИ ИЗЛЕЗЕ! БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ИНФОРМАЦИЯТА!
Apple iPhone 4S 16GB BLACK
Sony VAIO C series WHITE
Elassil

Мнение от Elassil »

Здравейте,

искам да попитам: От вчера имам 4S, нагласих си опцията hotspot да е включена, но лап топ-а ми хваща Wi-Fi сигнал от телефона много рядко (общо взето се е случило 2 пъти от 10тина опита). Това нормално ли е или имам проблем?

Edit:

Name: iPhone 4S
Group1: iPhone
Generation: 6
Production year: 2011
Production week: 47 (November)

Ето това ми излезна със сайта отгоре.
mirage

Мнение от mirage »

Трябва да си в прозореца на хотспот менюто на телефона докато се връзваш с лаптопа към него.
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
Elassil

Мнение от Elassil »

Да, така стана веднага! Благодаря за бързия отговор! :)
Аватар
bokouser

Мнение от bokouser »

AudiSline написа: ...Проверих по серийния номер и 2та телефона са произведени 42 седмица(Октомври), явно една и съща дефектна партида...
Моят е произведен 42 седмица (Октомври) и откакто го имам (няколко месеца) ползвам постоянно WI-FI и нямам проблемите които ти описваш. Закачен е постоянно към рутера в къщи, там където работя или на всякъде другаде, браузвам, поствам, но нито веднъж не е забил.
Четох ти постовете и в Ауди форума и е малко странно да ти се паднат два телефона с един и същ проблем, не че е невъзможно, но в случая едва ли отговора е - дефектна партида.
Интересно ми е какво ще кажат от сервиза, ще следя развитието.
Последно промяна от bokouser на 19 Фев 2012, 12:59, променено общо 1 път.
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

bokouser написа:
AudiSline написа: ...Проверих по серийния номер и 2та телефона са произведени 42 седмица(Октомври), явно една и съща дефектна партида...
Моят е произведен 42 седмица (Октомври) и откакто го имам (няколко месеца) ползвам постоянно WI-FI и нямам проблемите които ти описваш. Закача се постоянно към рутера в къщи, там където работя и на всякъде другаде и нито веднъж не е забил.
Четох ти постовете и в Ауди форума и е малко странно да ти се паднат два телефона с един и същ проблем, не че е невъзможно, но в случая едва ли отговора е - дефектна партида.
Интересно ми е какво ще кажат от сервиза, ще следя развитието.
И моя си е 42 седмица на октомври месец и нямам проблема описан по-нагоре в темата.
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
simba4

Мнение от simba4 »

Аз съм 42 също и съм ок!
iPhone 14 Pro 512gb Space Black Software 16.0.2 :)
AudiSline

Мнение от AudiSline »

Днес си взех телефона, заменен е с нов, който е произведен почти февруари 2012г.
Дано всичко е ОК, евалла на Германос.
Публикувай отговор