Няколко странни проблема с моя 4S!
- bvlgarione
Няколко странни проблема с моя 4S!
Здравейте,
Имам няколко проблема с нов iPhone 4(S).
Първия е при леко почукване с пръст или в дланта в областта на камерата се чува тропане (дрънчене).
Втория (незнам дали е проблем, но ме дразни) е, като сме два телефона другия някакво LG и 4S -a, LG -то през Wi-Fi хваща към 15 Wi-Fi мрежи, я моя хваща само 5-6 MAX 7 от тях.(Не мисля, че някакво "нисшо" LG за има няма 400лв. може да се "подиграе" с 4S за 1400лв. като показва тези резултати)
Ако някой е имал подобен проблем или го има нека сподели как го е решил.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
П.П. И след RESET Network Settings пак прави същия проблем.
П.П. В нас на домашния Wi-Fi един до друг чрез speedtest.net компютъра показва 23-24Mbps, а телефона един път 6 втори път 9Mbps.
Имам няколко проблема с нов iPhone 4(S).
Първия е при леко почукване с пръст или в дланта в областта на камерата се чува тропане (дрънчене).
Втория (незнам дали е проблем, но ме дразни) е, като сме два телефона другия някакво LG и 4S -a, LG -то през Wi-Fi хваща към 15 Wi-Fi мрежи, я моя хваща само 5-6 MAX 7 от тях.(Не мисля, че някакво "нисшо" LG за има няма 400лв. може да се "подиграе" с 4S за 1400лв. като показва тези резултати)
Ако някой е имал подобен проблем или го има нека сподели как го е решил.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
П.П. И след RESET Network Settings пак прави същия проблем.
П.П. В нас на домашния Wi-Fi един до друг чрез speedtest.net компютъра показва 23-24Mbps, а телефона един път 6 втори път 9Mbps.
Apple iPhone 4S 16GB BLACK
Sony VAIO C series WHITE
Sony VAIO C series WHITE
Re: Няколко странни проблема с моя 4S!
Привет
По т.1 не е проблем
Sensors: Accelerometer, gyro, proximity, compass
Това 'цъка'
няма се плашиш
По т.2 накара ме се замисля следващия път като съм някаде навън колко мрежи хваща макс. в сравнение с друг телефон (за 'съжаление' у дома хващам/има налични 'едва' 4-5 мрежи.. Но те просто наистина са само толкова.. Това с тест през 4s, ipad2' десктоп машина с wifi dongle и няколко лаптопа)
Мои предположения ако наистина не хваща на макс всички налични мрежи..най-вероятно съображения за по-ефективно харчене на батерията, така де, за да може да хваща повече и повече мрежи = по-голяма мощност на модула= по-голяма консумация на батерията.
Та това колко пари си дал за телефона, не ти гарантира кой е по по най от всички категории
lg-то може да е с по разюздан battery management от този на ябълката и да лъчи като разпран wifi модула му.. Не се нервирай за глупусти един вид и весело посрещане на Новата година 
PS: нета дома е 30/20, със speedtest.net app-a през телефона си ги дига без проблем
По т.1 не е проблем
Sensors: Accelerometer, gyro, proximity, compass
Това 'цъка'

По т.2 накара ме се замисля следващия път като съм някаде навън колко мрежи хваща макс. в сравнение с друг телефон (за 'съжаление' у дома хващам/има налични 'едва' 4-5 мрежи.. Но те просто наистина са само толкова.. Това с тест през 4s, ipad2' десктоп машина с wifi dongle и няколко лаптопа)
Мои предположения ако наистина не хваща на макс всички налични мрежи..най-вероятно съображения за по-ефективно харчене на батерията, така де, за да може да хваща повече и повече мрежи = по-голяма мощност на модула= по-голяма консумация на батерията.
Та това колко пари си дал за телефона, не ти гарантира кой е по по най от всички категории

PS: нета дома е 30/20, със speedtest.net app-a през телефона си ги дига без проблем
iPhone 4S 16GB white 5.1 @Globul
iPad 2 3g 32GB black 5.0.1 @Mtel
- bvlgarione
Благодаря ти!Но все пак ще отскоча до Multirama -та да го дам да го оправят, защото мисля, че не е нормално това цъкане (НЕ Е нещо тихо и едвам едвам чуващо се) а аз съм човек, който се дразни от таква неща.А за хващането на мрежи у нас с лаптопа хващам около 7-8 (ДА вярно 4-5 от тях са с по една черта някой дори БЕЗ, но ги намира, а iPhone -a само моя Wi-Fi и не на MAX)
Sony VAIO C series WHITE
Sony VAIO C series WHITE
Само ще се разходиш напразно до Мултирамата.. Всички цъкат така и това Е нормално.
Цъкалото отговаря за това телефона ти да знае в даден момент 'къде се намира/в ква позиция го държиш в момента' , да не се бърка с gps-a
Цъкалото отговаря за това телефона ти да знае в даден момент 'къде се намира/в ква позиция го държиш в момента' , да не се бърка с gps-a

iPhone 4S 16GB white 5.1 @Globul
- bvlgarione
Ами до колкото разбрах не всеки iPhone го прави.
Sony VAIO C series WHITE
Sony VAIO C series WHITE
айфона ти показва мрежите ,които като се свържеш ще е бетон!!! ако искаш,като излезе джейл за твоя телефон ще свалиш wififofum , това е програма за откриване на wifi мрежи,гаранция ще откриеш повече мрежи от LG-то 

Извинете за невежеството,но като излезе джейл за 4с,ще мога ли да си джейлна телефона,фз към мтел без да имам проблеми с гаранцията и със самия телефон?Защото наскоро четох някъде,че да се джейлва фз телефон може да доведе до тотално прецакване на телефона?Благодаря предварително 

няма,спокойно,и да го омажеш прави се рестор и става чисто нов,без джейл
P.S. найважното е да не го занесеш в сервиз джейлнат
P.S. найважното е да не го занесеш в сервиз джейлнат

Благодаря! 

- bvlgarione
Проблемите текат един след друг!
От както съм го взел като снимам с камерата и като го кача на компютъра и го пусна Звука изостава или избързва.

Sony VAIO C series WHITE
Sony VAIO C series WHITE
От телефона ако се движат едновременно, търси вина в компа(програмата)...
При проблеми е желателно да се напрви рестор и да се тества.Ако продължат мизериите се носи в магазина(сервиз)...
При проблеми е желателно да се напрви рестор и да се тества.Ако продължат мизериите се носи в магазина(сервиз)...
- bvlgarione
От телефона всичко е перфектно!
Sony VAIO C series WHITE
Sony VAIO C series WHITE
- bvlgarione
Мда..Разбрах какъв е проблема, явно компютъра ми е недостатъчно мощен за да произведе клипа правилно.Пробвах го на лаптопа всичко върви ''по мед и масло''.
Благодаря "uomoto"!
Благодаря "uomoto"!
Sony VAIO C series WHITE
Sony VAIO C series WHITE
-
Аз с моя Ифон 4 като сам на едно барче не хващам никакви мрежи а на баща ми скапаната нокиа хваща много
iPhone 4 16 GB
Извинявай за въпроса, какво е това "цъкане" за което говорите?achkata написа:Само ще се разходиш напразно до Мултирамата.. Всички цъкат така и това Е нормално.
Разцъкват, използват!
Ограничете чата и се ориентирайте към въпроси, включващи проблеми с вашите устройства.
Ограничете чата и се ориентирайте към въпроси, включващи проблеми с вашите устройства.
Това цъкане пише още във втория пост защо е , при мен също е така, не се притеснявайт 

before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2

Абе де да знам, аз преди месец четох в друга тема за това цъкане и тогава го тествах моя и май не цъкаше или аз не успях да го чуя.
Преди 2 дена го изплющях на плочките в супермаркета (още ме боли) и от тогава го чувам вече ясно това цъкане - в областта на камерата, като чукам с пръст от задната страна на телефона (от страната на камерата). Дано да си въобразявам, че тогава се е появило.
Преди 2 дена го изплющях на плочките в супермаркета (още ме боли) и от тогава го чувам вече ясно това цъкане - в областта на камерата, като чукам с пръст от задната страна на телефона (от страната на камерата). Дано да си въобразявам, че тогава се е появило.
+1 И при мен е така с това цъкане 
А само да попитам когато снимате с камерата в стая с изкуствено осветление получават ли се едни вертикални вълнообразни черти които минават отляво надясно през дисплея? Получават се при мен 90 % от случаите в стая с лампа.. при вас има ли такова нещо и ако не е нормално да ходя ли на сервиз?

А само да попитам когато снимате с камерата в стая с изкуствено осветление получават ли се едни вертикални вълнообразни черти които минават отляво надясно през дисплея? Получават се при мен 90 % от случаите в стая с лампа.. при вас има ли такова нещо и ако не е нормално да ходя ли на сервиз?
Sei was du bist!
Цъкането се получава от копчетата, задръжте ги и разклатете, ще видите, че няма да го има. Не са всички, но голяма част на приятелите го имат това цъкане.
Относно Wi-Fi мисля, че е нормално да намира по- малко мрежи.
Относно Wi-Fi мисля, че е нормално да намира по- малко мрежи.
Цъкането е от сензора на камерата, фокусирайте върху обект, чукнете докато е фокусирал телефонът и ще видите, че цъкането изчезва. Не е проблем изобщо. Просто е от новата оптика, използвана в 4S.
Вертикалните линии съм забелязвал за 1-2 секунди след като стартирам камерата на изкуствено осветление в много редки случай , но те изчезват веднага след тези 2 секунди и изображението се стабилизира.
Вертикалните линии съм забелязвал за 1-2 секунди след като стартирам камерата на изкуствено осветление в много редки случай , но те изчезват веднага след тези 2 секунди и изображението се стабилизира.
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
-
И при мене го има този проблем с "цъкането". Опитах посочените по-горе предложения със задържането на копчетата и фокуса с камерата, но пак тропа по същия начин. Направи ми впечатление също, че между задния панел и алуминиевата обвивка, там, където тропа, а и на други места, има едва забележим, при това на по-силна светлина, луфт, който изчезва, когато притисна по-силно с пръсти едновременно предната и задната част на апарата, при което "цъкането" при почукване с пръст също изчезва. Кофти, а?
-
Този луфт ти е технологичен и е направен с цел,защото когато изтървеш тела, тези луфтове поемат силата на удара,ако ги няма ,тела ти се сцепва на 100% Яко а? 
Edit: "Wi fi booster" оправя горепосочения проблем с малкото мрежи,ако може да се каже,че е проблем.

Edit: "Wi fi booster" оправя горепосочения проблем с малкото мрежи,ако може да се каже,че е проблем.
iPhone 6 Plus Space Gray 64GB
Колко пъти е разискван този "проблем" с цъкането !!! Това не е проблем не можахте ли да разберете , при всеки един айфон се чува дали малко или много все се чува !! 3gs , 4, 4s (на тези съм пробвал) все се чува , доколкото разбрах това е от акселерометъра, който контролира въртенето на екрана(не съм много сигурен)! Няма какво да се панирате, тва е телефон, а не бомба със закъснител !! 

before
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2

Това е много тъпо изказване. Само за сравнение, имам 3GS и смарта на мтел който струва няма и 180лв, с който хващам 10 мрежи повече от Iphone. Това е мн смотан проблем който и мен много ме дразни, не защото телефона ми струва повече пари, а защото след като си се набил с толкова пари за телефон се очаква всичко да му работи. Ясно е, че като го jail'неш става по-добре, но не е там работата според мен. Просто съм останал с впечатление, че са им слаби Wifi на Iphone. Имам двама прятеля, единия с 4ка другия с 4S и те се оплакват.bvlgarione написа:(Не мисля, че някакво "нисшо" LG за има няма 400лв. може да се "подиграе" с 4S за 1400лв. като показва тези резултати).
P.S Не забравяйте, че има телефони с по-добър hardware от нашите, няма да казвам марки. Мене лично в Iphone ме привлича функционалността и самите програми, които се предлагат. За hardware не искам и дума да казвам при положение, че моя 3gs няма светкавица, а ония боклук за няма и 180 лв има....