Iphone 3GS загуби звук

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
zerg
Обратна връзка:

Iphone 3GS загуби звук

Мнение от zerg »

Здравейте,
Имам 3GS, Version 4.2.1 (8C148a), Modem Firmware 05.15.04, ФО,jailbreak с greenpois0n преди година - използвах тази тема : http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... reenpois0n. Всичко си беше ОК месеци на ред.
Телефона от няколко ден не издава никакви звуци - на слушалки всичко се чува обаче. Чудех се дали това е хардуерен проблем или е софтуерен (мисли си че имам слушалки и не активира говорителя). Проблема със загуба на звука засяга всичко - звънене, звуци при натискане на клавиатурата, звуци издавани от различни приложения,музика. Рестартирах много пъти, правих ресет(Settings->General->Reset-> "Reset All setiings"). Нищо не помага. Иначе си говоря нормално по телефона, само дето като ме търсят той само вибрира.
Когато съм на слушалки и намалявам звука- иконката на екрана ми изписва "ringer headphones" и съответно се виждат чертичките, а когато съм без слушалки ми изписва само "ringer ", така че май телефона се усеща че не е на слушалки.
Може ли да ме посъветвате как да разбера дали е софтуерен проблем и дали има начин да се реши ? В момента обмислям също да върна 4.2.1 оригинален фърмуер, но не ми се иска да загубя информацията и програмите които имам освен ако няма друг начин.

Благодаря предварително за съветите,
Последно промяна от zerg на 31 Окт 2011, 01:13, променено общо 4 пъти.
Iphone 3GS, unlocked
zerg
Обратна връзка:

Re: Iphone 3GS загуби звук

Мнение от zerg »

Благодаря за бързия отговор.
Но за съжаление не е същото - дори като задавам мелодия за звънене нищо не се чува, а бутона за "муте" си работи добре, защото си сменя иконките(появява и се камбанката задраскана или не) и вибрира при превключване.
Май е друг случая при мен.
Iphone 3GS, unlocked
victor11

Мнение от victor11 »

Остава да пробваш тогава варианта с рестора.
zerg
Обратна връзка:

Мнение от zerg »

Днес опитах да направя "Reset all content and settings". Но понеже телефона е Jailbreak-нат, телефона заби и влезе в безкраен boot.
Затова се наложи да възстановявам. Предварително си бях запази SHSH сигнатурите на компютъра и използвайки TinyUmbrella успях да кача фабричния фърмуеър за 4.2.1 (итеглен от тук http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 11&t=11390).
За съжаление все още нямам звук и почвам да си мисля че е хардуерен проблем.

1)Прави ми впечетление, че въпреки прясната инсталация от оригинален фърмуеър на епъл, все още иконката когато зарежда е на greenPoison (с него го Jailbreak-нах преди доста месеци). Това означава че нещо от Jail-a все пак е останало на телефона. Знаете ли защо така се е получило и има ли начин изцяло да се премахнат следите от Jailbreak-а ?
2) Tiny Umbrella ми показва че има сигнатури не само за версия 4.2.1 , но и за по-горните версии - 4.3.1, 4.3.3 и 4.3.5. Мога ли да използвам restore на "стандартен" Apple firmware с версия 4.3.х ( ползвайки TiniUmbrella сигнатурите които имам), и по този начин да си кача версията на firmware-то, без да качвам baseband-а ?

Благодаря предвари телно за съветите,
Iphone 3GS, unlocked
victor11

Мнение от victor11 »

1. След рестора не връщай бекъп.
2. Нали телефонът ти е ФО, какво те притеснява версията на бейзбенда?
zerg
Обратна връзка:

Мнение от zerg »

Благодаря,
1)ЩЕ опитам пак да го ресторна отново без да ползвам бекъпа след това, предполагам логото ще е стандартното на епъл.
2)Останах с впечатлението, че колкото е по нисък беизбанда, толкова е по-добре и по лесно да се Jailbreak-не след това. От коментара да разбирам ли, че версията на беизбанда има значение само и единствено ако след това искам да отключвам телефона (което не е моя случай) ?
Iphone 3GS, unlocked
victor11

Мнение от victor11 »

Да, само за отключването.
Публикувай отговор