Допитване за "interlaced" проблема при дисплея на iPhone 4

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
mirage

Допитване за "interlaced" проблема при дисплея на iPhone 4

Мнение от mirage »

Здравейте!
В общи линии това е небезизвестния проблем при 80 процента от наскоро произведените iPhone 4 с екрана, който в някои случай показва тънки вертикални ивици и трептене, както на старите CRT монитори при рефреш под 60Hz. При мен най ясно се забелязва веднага след wake up и до 1-2 минути изчезва. При други е обратното- след няколко минути се появява и остава.
Нека видим кой е засегнат от този проблем и да обсъдим дали това е всъщност проблем и дали още повече- гаранционен. За целта отворете снемката от линка долу и я запишете в Camera Roll. Отворете я и ако екранът ви трепти- значи го има този "проблем":

https://discussions.apple.com/servlet/J ... 087297.jpg
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
Magicroom

Re: Допитване за "interlaced" проблема при дисплея на iPhone 4

Мнение от Magicroom »

При мен трепти...
iPhone 4 | Gаlaxy S4
Macbook Pro 15"/i5/4GB
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

ако когато не мърдате снимката (зуумвате) а екранът ви трепти - това е проблем. Но когато мърдате снимката и трепти - това е напълно нормално.

Пък и не мисля че вечно ще седите да гледате тази векторна графика - за да ви прави впечатление.
mirage

Мнение от mirage »

Не знам дали е точно "проблем" след като повече от 60 процента от телефоните показват трептене на снимката без зуум. При зуум няма трептене и не би трябвало- въпросът е дали трепти без зуум. При някои апарати трептенето спира след няколко минути работа с телефона, при други тогава се появява и не спира изобщо след това. Като цяла вече не знам проблем ли е или слабост на технологията..
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

При мен го няма. Единствено при зум. 4-ката ми е от първите след пускането ..
Публикувай отговор