Коя е последната версия OS която препоръчвате за 3G?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
snowpeak

Коя е последната версия OS която препоръчвате за 3G?

Мнение от snowpeak »

Здравейте, имам 3G от 2 години и мисля че вече е време за нова ОС, но както преди две години не съм наясно с актуалността на системите които са достъпни в нета също и за itunes версията която ще работи без да ми блокира телефона и да чакам брейк.

Моля за мнения и препоръки :)
Аватар
gogi71

Re: Коя е последната версия OS която препоръчвате за 3G?

Мнение от gogi71 »

Ако ти е ФЗ качваш 3.1.3 не се изисква да имаш запазени SHSHs,не качвай оригинални 4.1/4.2.1 ще си заключиш телефона.
cecoboy

Мнение от cecoboy »

Да не правя нова тема. Ами за 3GS ФЗ кой е най добре? Качих си къстъм 4.3.3 и не знам дали може да се понижи но мисля че се набутах щото някои приложения които искам да си кача за сега не стават за 4.3.3?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Кои приложения по точно ???? Точно за 3GS няма такова приложение което да не работи на 4.3.3 :)
cecoboy

Мнение от cecoboy »

gogi71 написа:Кои приложения по точно ???? Точно за 3GS няма такова приложение което да не работи на 4.3.3 :)
Ами от вчера се бъзикам с телефона но за сега срещнах две които си ги имах на 2-ката а сега не мога да ги използвам. Това са : iBlueNova и iPhonetic
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Ако искаш iPhonetic ще трябва да промениш SystemVersion.plist от 4.3.3 на 4.3.2 файла се намира в System>Libery>CoreServices>SystemVersion.plist. А за iBlueNova мисля не подържа 4.3.3
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

gogi71 написа:Ако ти е ФЗ качваш 3.1.3 не се изисква да имаш запазени SHSHs,не качвай оригинални 4.1/4.2.1 ще си заключиш телефона.
няма ли отключване с УлтрасноЛ
Последно промяна от hovi на 15 Май 2011, 15:23, променено общо 1 път.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

На 4.2.1/4.1 има отключване само че ще трябва да качиш ВВ 06.15.00 което не е за препоръчване :)
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

значи ще се ползва турбо сим
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

@hovi какъв турбо сим на 3G ако искаш 4.2.1 качи му един къстъм за 4.2.1 така ще запазиш ВВ и ще може да го отключиш със ultrash0w ;)
cecoboy

Мнение от cecoboy »

gogi71 написа:Ако искаш iPhonetic ще трябва да промениш SystemVersion.plist от 4.3.3 на 4.3.2 файла се намира в System>Libery>CoreServices>SystemVersion.plist. А за iBlueNova мисля не подържа 4.3.3
Благодаря много! Получи се. След като промених въпросния файл веднага влязох в Сидия но отново не искаше да се инсталира, тогава рестартирах телефона махнах сорса на bgiphone добавих го отново и когато пуснах iPhonetic-а веднага се инсталира. Вече съм с БГ меню :)) Благодаря!
Само да попитам сега проблем ли е ако пак върна да си пише 4.3.3
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

то хубаво , но е с 4.2 и бб 06.15 с ултраснол
gaberoff11

Мнение от gaberoff11 »

gogi71 написа:Ако ти е ФЗ качваш 3.1.3 не се изисква да имаш запазени SHSHs,не качвай оригинални 4.1/4.2.1 ще си заключиш телефона.
Аз също с iOS 3.0, от къде мога да си сваля 3.1.3? :)
iPhone 3G, 16 GB, iOS 4.1, Jailbreak с RedSn0w
Aerospace

Мнение от Aerospace »

Който е пробвал - как се държи 3G с OS 4 - бави ли се много, забива ли и т.н.?
uricatoli

Мнение от uricatoli »

Aerospace написа:Който е пробвал - как се държи 3G с OS 4 - бави ли се много, забива ли и т.н.?
държи се много добре.. аз съм доволен..
Аватар
Metallica81

Мнение от Metallica81 »

Аз бях сложил 4.2.1 на моя телефон и след като се върнах към 3.1.3 усетих каква е разликата :) По-бавен става с 4.2.1, така че си стой на 3.1.3 и ако искаш по бърз телефон си взимай 4-ка :)
IPhone 3Gс 8GB /FW 6.1.6 /jailbrake ФО
uricatoli

Мнение от uricatoli »

Metallica81 написа:Аз бях сложил 4.2.1 на моя телефон и след като се върнах към 3.1.3 усетих каква е разликата :) По-бавен става с 4.2.1, така че си стой на 3.1.3 и ако искаш по бърз телефон си взимай 4-ка :)
да ама после да не се оплаква че всички нови приложения са за над 4.0 L-)
Aerospace

Мнение от Aerospace »

Благодаря за отговорите. Все пак ми се наложи да мина на 4.2.1 само и само за да мога да изключвам и включвам мобилния интернет когато се налага, защото разните приложения като SBS гълтаха много ток, а и не винаги го спираха напълно - източваха се някакви килобайти постоянно. Засега съм доволен как се държи телефона - има леко забавяне при отваряне на приложенията и при скролване, но се преглъща. Махнал съм всички допълнителни екстри като тапета на мехурчета и мултитаскинг.
uricatoli

Мнение от uricatoli »

Е чак толкова ли се бави? :-O аз съм с 4.2.1 дори съм с Vwallpaper имам и винаги включен SBSettings и си мисли много бързо..
romul

Мнение от romul »

Какво е Sbs сетинг ? какво е ФО ,или Ф3.
Тук всички говорите на непознат език ,няма ли кой да разясни малко мъглата пред начинаещите ?За какво е тоя форум ?
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Хаха ама не ни се карай моля те. Ако исаш да се научиш има доста теми, които ще те " образоват " :)

Основна терминология

ФО- означава, че телефона е отключен фабрично и можеш да го изпозлваш със сички оператори
ФЗ- обратното, телефонът е заключен към един оператор и трябва да му правиш софтурено или хардуерно отключване
SBSettings - това е програма, която помага доста, но и в същото време товари много телефона. От нея пускаш, спираш 3Г Wi-fi, Edge правиш Respring и т.н.
ЕДИТ - можеш да я изпозлваш само, ако имаш направен джейлбрейк на устройството. В темата, която съм ти дал горе пише какво е джейлбрейк unlock и т.н.
Respring- ако питаш какво е, това е жизнено важно нещо за телефоните, които са с тетърд джейл. Тетърд джейл пише какво е пак в тази тема, която ти дадох. Respring-a не растартира целия телефон, а само Springboard-a.

Е, дано съм ти бил полезен и другия път по - полека с нервите :)
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
romul

Мнение от romul »

Ако бях програма щеше да забия, но съм човек и се изнервям.Цяла седмица дирене и нищо.
Благодаря за изчерпателния отговор
lazar.kostov
Обратна връзка:

Мнение от lazar.kostov »

Здравейте имам нужда от малко помощ. Имам iphone 3G Фо 16 гб ,който никога не е джелбреикнат.
Софта ми е 4.2.1 и не мога да го кача по нагоре ... Имах си доста приложения ,който си ги бях купувал.. Един ден (миналия месец) го ресторнах и повече не можах да си сложа и 90% от приложенията. Та въпроса е ... Има ли начин да се сложат по стари приложения и как ...?
Примерно shazam ,skype , facebook , facebook meassege, и т.н
Или има ли някакъв начин да сложа ios 5 ,за да мога да ги сложа по новите ?
Дано съм задал правилно въпросите си и дано сте ме разбрали каква идея имам ..
Благодаря предварително..
sbonkov
Обратна връзка:

Мнение от sbonkov »

Ами iOS 5 не може да се сложи на iPhone 3
За да сложиш по стари версии на приложения трябва да се направи джейлбрек и да си търсиш приложения
в сайтове като този www.apptrackr.cd
Под всяко приложение има линкове за различни версии. Сваляш някоя по стара и я пробваш дали работи.
Ако не. Сваляш друга версия и така.
Поне това се сещам, като вариант.
iPhone 4 16GB
Публикувай отговор