Wi-Fi "Unable to connect .. " проблем

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Ida

Wi-Fi "Unable to connect .. " проблем

Мнение от Ida »

Здравейте!
Имам побъркващ проблем с wi-fi на един iphone 3G never locked, version 4.2.1, modem fw-5.15, jailbreak - redsn0w 9.6.
Ситуацията е следната – намира wi-fi точките, но не може да се connect-не. Опитах да се вържа към няколко мрежи, така , че не е от рутера в нас. Съобщението е „Unable to connect to еди-кой-си…” . Когато отворя wi-fi setting-ите няма никакви данни – нито IP, нито subnet mask, DNS и прочее. Все едно не ги записва никъде из файловете, за да ги output-не.. ?
Направих всичко, за което се сетих и след всяка от описаните стъпки положението си беше същото:
1. Reset Network Settings
2. Reset All Settings (от нерви) - след, което закономерното:
3. Restore– през iTunes (със актуална версия, а после и с тази – 4.2.1)
4. Jailbreak
5. Държах го и в хладилника даже, и на мен ми идваше да се напъхам там от яд, ама не помогна.
6. Изрових всякакви чудесии и съвети от нета и сигурно съм направила и още нещо, за което не се сещам в момента, но едва ли си заслужава да се спомене - така и така не даде резултат – изгубих си 3 часа и вече ми идва да се гръмна .. Помогнете!
Има wi-fi и bluetooth адреси (от Settings>General>About) и това все още ме крепи - имам бледа надежда, че проблемът ще се окаже някаква глупост (с права, да речем) или епълски бъг, който вече е фикснат и някой от вас ще ме светне .. :)
Аватар
N1k0lA

Re: Wi-Fi "Unable to connect .. " проблем

Мнение от N1k0lA »

Пробвай с рестор от DFU и след това Set as new.
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Ida

Мнение от Ida »

Пробвах вече
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

Друг вариант,освен сервиз не виждам.
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
stefanovmar

Мнение от stefanovmar »

И моя проблем е абсолютно същия. но още няма решение
Ida

Мнение от Ida »

gsmservice24 написа:Ida, други устройства (лаптопи, други телефони) успяват ли да се закачат към тези wifi мрежи?
Да, всичко е ок, с другите машини. Пробвах и в метрото, за да съм 100% сигурна , че проблема не е в рутера..
DidoIBM

Мнение от DidoIBM »

и аз също имам подобен проблем ... при мен като се отдалеча на повече от 1-2 метра от рутера и губи нет-а...мисля пак да го рестор-на защото последния път ми изкара грешка 1015 и не съм сигурен дали цялата гимнастика имаше смисъл, но честно казано доста често ми се изка да го тресна в стената ...
iPhone 3G 8GB
Hackintosh - Leo4All v3.0
Slackware 13.0
Windows 7 Ultimate
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Може би антената се е износела. След смяната му има вероятност да се усили...
radex

Мнение от radex »

+:)http://www.youtube.com/watch?v=l1azZWWk ... sponse_rev -ето и видео как става :) Обаче има и по лош вариант :( изгорял модул .. Цената му е 82 $ в Ebay ..
Публикувай отговор