Здравейте,
преди да пусна темата доста порових из форума използвах и търсачката, но не можах да открия нещо конкретно. Не мога да направя връзка от iPhone към PC-то през FTP с BUZZ PLAYER се свързва без проблем в локалната мрежа през рутер, но през 3G не става. Също с "FTP on the go" 2.3 не мога да се свържа с РС-то през рутер или не пиша нещо правилно или незнам и аз вече. На PC-то са спрени FIREWALL, антивирусна и всичко което може да пречи. Пробвах да на пиша реалното IP, зададеното от рутера IP и не става. Ако помогнете ще съм благодарен. /http://www.youtube.com/watch?v=wwb40J0_ ... e=related/ - така не става.
На рутера също са изключени всички защити.
FTP и SMB свързване как
FTP и SMB свързване как
iPhone 4 ФЗ 5.0.1 RedSnow Jailbreak
Re: FTP и SMB свързване как
Ако искаш да се свържеш с компютъра си извън локалната мрежа (примерно през 3G), трябва да настроиш рутера си да препраща заявките от съответния порт, към iP-то на компютъра ти.
Примерно, ако у вас компютъра ти е с IP: 192.168.0.10, а реалното IP което получаваш от доставчика си е xxx.xxx.xxx.xxx, за да осъществиш FTP връзка, трябва да настроиш рутера си да препраща тряфика на порт 21 към IP-то на компютъра ти. След тази настройка, ще можеш да се свържеш към компютъра си като напишеш в FTP клиента IP-то което ти е дал доставчика.
Примерно, ако у вас компютъра ти е с IP: 192.168.0.10, а реалното IP което получаваш от доставчика си е xxx.xxx.xxx.xxx, за да осъществиш FTP връзка, трябва да настроиш рутера си да препраща тряфика на порт 21 към IP-то на компютъра ти. След тази настройка, ще можеш да се свържеш към компютъра си като напишеш в FTP клиента IP-то което ти е дал доставчика.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Не става и така за съжаление. Опитах и без рутер защото е с домат фърмуер да не би да са необходими повече настройки, но не.
Ако някой е успал да направи FTP връзка да помага.
Ако някой е успал да направи FTP връзка да помага.
iPhone 4 ФЗ 5.0.1 RedSnow Jailbreak
Има един друг вариант.
Аз съм с DD-WRT и мога да си настроя рутера като VPN (PPTP) сървър. Предполагам, че и домата има такава възможност.
Ако има, настрой си го като VPN сървър и след като ве вържеш към него (VPN-a) през телефона, става така, че все едно си си в локалната мрежа. От там нататък ти е ясно
Да отбележа, че рутера работи едновременно като рутер и като VPN сървър. Казвам го понеже, съм виждал рутери които не могат едновременно да играят ролята на рутер и VPN сървър, но това си зависи от firmware-a на рутера.
Аз съм с DD-WRT и мога да си настроя рутера като VPN (PPTP) сървър. Предполагам, че и домата има такава възможност.
Ако има, настрой си го като VPN сървър и след като ве вържеш към него (VPN-a) през телефона, става така, че все едно си си в локалната мрежа. От там нататък ти е ясно

Да отбележа, че рутера работи едновременно като рутер и като VPN сървър. Казвам го понеже, съм виждал рутери които не могат едновременно да играят ролята на рутер и VPN сървър, но това си зависи от firmware-a на рутера.

iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned