iPhone 4 версия 4.3 проблем с bluetooth връзката

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
tribaleo

Re: iPhone 4 версия 4.3 проблем с bluetooth връзката

Мнение от tribaleo »

Аз и още 6 човека сме с М-телски 4-ки и всичките работят безоткатно...
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Никой не твърди , че всички са дефектни!
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Не съм казал че няма дефектни, но да се обвинява М-Тел в някакви конспирации "рециклирани" телефони и такива щуротии е повече от несериозно..
iPhone 5S FW 7.1.2
naidenoff

Мнение от naidenoff »

tribaleo написа:Naidenoff говориш пълни глупости...рециклирана партида ти на кво си бе момче много жълта преса четеш явно,
След като ти го казвам, значи съм сигурен в горенаписаното.
Ела в сервиза да видиш колко м-телски 4 има в гаранционен сервизен период.
Има цяла тема с проблемите на М-Телски 4 в "друг" форум (който за теб явно е "жълта преса")
Това че ти, и още наколко сте попаднали на добри бройки не означава че проблеми няма.
Факт е че на 80% от закупилите телефон от М-Тел имат проблеми.
Особенно първите бройки който дойдоха с iOS 4.2 b3. (Нов телефон с Бета????? нещо да ти говори???)
Факт е че първите бройки бяха от така наречените refurbished или рециклиран.
Общо взето цялата работа със субсидирането на iPhone към М-тел понамирисва.
Здравейте колеги,

На 29-ти ноември си взех iPhone 4 от Мтел. Както и при всички останали взели си iPhone от тях, и моя беше с iOS 4.2. Разбира се още на следващия ден си го ъпдейтнах и му направих джейбрейк с Redsn0w, като за целта първо се допитах до Grievous за да бъда сигурна, че няма да сбъркам някъде, за което му благодаря. Дотук всичко е ОК.
Но след като отворих Cydia се втрещих (буквално). Оказва се, че имам запазени SHSH за 4.1 :blink: и естесвено за 4.2b3.
Знам, че повечето от вас сигурно ще се усъмнят. Аз също, въпреки, че го виждах с очите си.
Е, реших да си поиграя...и да направя даунгрейд до 4.1. Ами стана, и то без никакъв проблем, за мое огромно учудване.:yikes:
Вече съм с 4.2.1, но както виждате на снимкате - факта си е факт. Има SHSH за 4.1!!!

Изображение Изображение
Така.....на някой друг да му се е случвало?
О, и държа да отбележа, че аз лично си разпечатих телефона, ако това има значение.
Кой знае, какъв им е случаят на тия телефони. ДжониБраво беше писал, че е чоплил нови ментелски четворки с 4.2 бета3 :blink: Нов телефон, с дивелъпърска OS???
Моля!!! Как така рециклиран телефон? Има ли начин да се разбере?
Това не е страшно ;) А що се касае до това дали е фабрично рециклиран или не, разлика няма. Може единствено по такива косвени пътища да се разбере.
Ако някой върне телефон на Apple, защото му е напукано стъклото, да не мислиш, че отива за претопяване :) Фабрично се заменя дефектиралата част, заменят се външните елементи, ако имат захабяване и ... отново на сергията :)
Последно промяна от naidenoff на 17 Мар 2011, 14:09, променено общо 6 пъти.
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Еми значи вината си е в Apple а не в М-Тел ..имаш ли си на идея ако разберат от Apple че М-Тел примерно продават някакви си телефончета от другаде без тяхно знание какви суми ще се плащат? При тази ненормнално висока цена за апарат с договор е повече от безсмислено да си правят някакви далаверки ..самата цена е достатъчна далаверка...в България е най-високата цена за iPhone с договор в Европа ...а нищо чудно и в целия свят..
iPhone 5S FW 7.1.2
naidenoff

Мнение от naidenoff »

Вината не е в Apple, а по-скоро в A1- компанията майка на М-Тел.
Затова ти казвам че цялата работа е "вмирисана", защото такива refurbished апарати се продават на 50% от цената (Така е по нормалният свят).
Но това не пречи на Ментелци да те "праскат" по хиляда и кусур лева.
Рециклирани - няма лошо, но е нарушение на закона, да продаваш такава стока на цената на нова и да не информираш клиента за този факт!

p.s Кога от М-Тел не са правили далавери?
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Като ти прочетох постовете които си показал там нещата са просто..нямам думи ...иначе ако без да си кривя душата съм супер доволен от М-Тел (като изключим ужасната 3г мрежа) ...даже наскоро свалих една програмка да засека да не ме лъжат с безплатните минути..и всичко беше 1 към 1 ..чак се очудих :) ама тва с тея телефони ...някой опитал ли се е да получи обяснение от М-Тел и да си смени апарата?
iPhone 5S FW 7.1.2
naidenoff

Мнение от naidenoff »

А колко хора успяха да осъдят М-Тел (и не само), след жалбите им в Комисията за защита на потребителя?
Николко. O:-) "кучето си лае, а кервана си .........." 8-}
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Да се радвам значи че не съм бил от първите...
iPhone 5S FW 7.1.2
exxo

Мнение от exxo »

Така, май няма смисъл да се мъчим повече. Говорих с Камор и според тях колите произведени 2007 година имат сериозен проблем с iPhone4. С 3-ката всичко е наред, но не и с 4. Проблема бил (цитирам, защото не разбирам от тези неща) - "друг тип bluetooth използван в колата, който е несъвместим в Bluetootha на iPhone 4". От BMW Били направили някакви ъпдейти на софтуера, но това не решава проблема. Връзват се двете устройства, но постоянно се разпада връзката. Ще видим след ъпдейта на моя какво ще е положението, но не тая големи надежди.
Ами освен да си кажа, честито друго не мога да кажа засега :) За съжаление имах доста време да си поиграя с телефона и съм влюбена в него и не мисля да го сменям.
Благодаря на всички за мненията и съветите!
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Честито,че проблема не е бил в телефона. :)
Освен да ползваш FM трансмитер за iPhone, незнам друг вариант. Ако има някой по запознат, може да сподели.. :)
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Да, нека си купи Audi и да забрави за глупавите проблеми :)
iPhone 5S FW 7.1.2
zkiprov

Мнение от zkiprov »

tribaleo написа:Да, нека си купи Audi и да забрави за глупавите проблеми :)
Евала. Ти каза истината...
iPhone 6 Gold 128gb Factory Unlocked | 2x iPhone 6 Gold 16gb
iPad Air 32GB Space Grey
Аватар
Sashiko20

Мнение от Sashiko20 »

По темата за рециклираните телфони - и аз не можех да повярвам, че е възможно да се продават такива бройки, но след малко ровене в интернет, постовете на колегата naidenoff и от личен опит, мога да ви уверя, че е така. Ако следите форума, може би сте попадали на темата с "умрелия iPhone 4", в която и аз писах - моя телефон го купих от Ментел декември месец. Естествено беше с iOS 4.2 b3. Два месеца започнаха проблемите с гасенето на телефона когато му скимне. Дори мога да кажа, че и батерията държеше по-малко... :-w
iPhone X
Apple Watch Series 1 38mm
MacBook Pro Retina Early 2015
TonyB

Мнение от TonyB »

Подкрепям идеята да си купи Ауди, от 4 години ползвам всички модели на iphone и досега с аудито не съм имал проблем никога, сега даже с iphone 4 с iOS 4.3 имам чувството че е още по добра връзката.
trick_979

Мнение от trick_979 »

exxxo, аз ползвам PARROT MKi9000 и съм много доволен, защото освен bluetooth ми зарежда iPhona и мога да слушам песните от iPhona.
niksinka

Мнение от niksinka »

Здравейте на всички притежатели на Iphone. Преди малко се регистрирах в сайта, за да мога да се посъветвам с вас. В момента много се чудя какво да правя - имам много голямо желание да си купя Iphone 4, но се колебая все още. Онзи ден гледах едно ревю на телефона и това, което ме притесни най-много бяха следните неща:
1.Проблемът с антената (за който не знам дали изобщо съществува такъв)
2.Въпросът с bluetooth-a.
От коментарите до сега мисля, че Iphone има bluetooth (тъй като в едно Handy ми казаха обратното) , но искам да попитаам - въпросната програма, за която става въпрос по-горе , вече действа ли ( ще мога ли да си пращам песни,снимки и др. с други телефони?)
Не съм добре запозната все още с всички неща за Iphone и за това се надявам да не ви задавам глупави въпроси. Моля, дайте мнението си по този въпрос. Много ще се радвам,ако ме посъветвате дали да си взема Iphone 4 или не. :)
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Проблем с антената няма вече. Не се притеснявай за това.
Bluetooth има телефона. Но не можеш да изпращая снимки, видео, музика и т.н. Но с дадената програма вече става. :).
Казваш, че не си добре запозната с нещата. Ако се поразровиш малко из форума ще намериш доста полезни неща. А колко за iPhone-a, няма да съжаляваш, ако си вземеш :)
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
niksinka

Мнение от niksinka »

Благодаря ти :) Значи ако си взема iPhone ще мога спокойно с тази програма да си препращам разни работи на всеки... Това ме поуспокои, защото имам голямо желание, но ако ще си взимам телефон с много недостатъци..не става просто. Замислих се и за вариант HTC..но iPhona с тази визия ме привлича още повече..
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Ако мислиш само за визията, ще имаш грижи после.
Преди да се "хвърлиш у живота", много, ама много добре се запознай с това, което ще взимаш!
"Legio Patria Nostra"
niksinka

Мнение от niksinka »

Така е,прав си,че трябва да се запозная. Опитвам се. :)
dr0m

Мнение от dr0m »

Блутута не беше ли само за трансфер между Епъл продукти? Т.е. айфон не може да изпраща през блутут на нокия да речем.
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

Вече може,но след джейлбрек и заплащане от 9,99$
Celeste Bluetooth File Transfer
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
niksinka

Мнение от niksinka »

т.е плащам си и забравям за проблема..?
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Правиш Джейлбрейк, плащаш си и евентуално ако няма проблеми, бъгове (говоря за след джейла) и т.н. си го ползваш с здраве.
"Legio Patria Nostra"
Публикувай отговор