Надран дисплей ...

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Kuncavia

Надран дисплей ...

Мнение от Kuncavia »

Ден преди да ми пристигне кейса, хубавата 4-ка успя да прелети 2 метра и се надра доста неприятно. Разпитах тук там (в dice продават само стъклото) След разговор с Ментел се оказа че телефона трее се прати в чужбина и ще ми струва 470 лв... Питах в 1 сервиз ми споделиха тъжната вест, че стъкло, тъч и дисплей са едно цяло при iphone 4 и не могат да се слагат отделно и ще ми струва 300 лв +/- . Тъ въпроса ми е, има ли някаква фирма, която може да ми полира дисплея? Не да слагам паста за зъби и да четкам като откачен и накрая нищо да не стане... Най-важното е полирането да не повлияе на тъча...

Поздрави.
sweety_tweety

Re: Надран дисплей ...

Мнение от sweety_tweety »

Чак толкова ли се надра че мислиш за смяна на тъча ?
zaho_cool

Мнение от zaho_cool »

я качи снимки да видим ?
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Няма кой да ти полира силикатно стъкло, без да увреди LCD-то, поради високата температура при полирането.
Лечението е смяна само. Не знам на четворката дали са в пакет - можеш да попиташ тук: Сервиз.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
Xpu100

Мнение от Xpu100 »

е кой е казал да го полира с LCD-то, ще свали само тъч скрийна и ще го полира.
Аватар
Zzipper

Мнение от Zzipper »

Не е препоръчително т.к така са залепени тъча и екрана фабрично, че си е рисковано всяко такова разлепване, по-точно разхерметизиране, което ще доведе до евентуално счупване на дисплея. Продават се скрийн коректори, с които поне ще намали ефекта на драскотините, това мисля че е най-доброто което може да се направи. Пич дай снимки да видим, че ми стана интересно от apple твърдяха че пластмасата била супер издържлива срещу надрасквания.
Последно промяна от Zzipper на 08 Фев 2011, 06:23, променено общо 2 пъти.
iPhone 4, iOS 5.0, M-tel, ФЗ.
iPad 2, iOS 5.0,
HTC HD2
petarstanev

Мнение от petarstanev »

Преди време и аз търсих продукт с който да залича драскотините по дисплея на моето PSP. Намерих полиращи пасти , но реших да не рискувам. След време бях видял нещо като паста за дисплей, която запълва драскотините - http://shop.ebay.co.uk/i.html?_kw=displ ... pos=&gbr=1 и установих че върши работа B-) САМО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ИНСТРУКЦИИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ !!
Ipod Touch 2g MC model iOS4.2.1 JailBreak GreenPois0n saved SHSS (4.0 до 4.2.1)
Аватар
legaliziran

Мнение от legaliziran »

1. Това е горе-долу цената в цяла европа на дисплей, дигитайзер, стъкло. Специално тук във Виена аз взимам 200 евро заедно със смяната.
2. Да, всичко е заедно както при старото 2G. Пробвах вече няколко пъти да ги резделя. Но опитите ми бяха пълен провал. Дисплея е много финн и тънак.
3. Имам евтино решение на проблема. Има едни огледални фолия. Слагаш го усилваш светлината на дисплея докрай, и драскотините неличат.

http://bg.fotoalbum.eu/legaliziran/
Отклююване чрез имей на iPhone заключени към Австрийските оператори: A1, Orange, 3, и T-mobile.
Kuncavia

Мнение от Kuncavia »

Не е надрано кой знае колко, смисъл все едно сте си носили обикновен телефон в джоба на дънките 1 година. Не пречат драскотините но за телефон на една седмица си е кофти, не са много дълбоки и не личат като съм пуснал нещо светлно, но примерно на светлина от лампи или на Stand By си личи. Колкото до разлепването ми казаха че не може, а за 4-5 драскотини не ми се дават 350 лв... На тъча му няма нищо бръмчи си като пич, само стъклото е надраскано... Дали с паста ще стане, че вече ми се загубиха надеждите?

Поздрави.
Аватар
legaliziran

Мнение от legaliziran »

Kuncavia написа:Не е надрано кой знае колко, смисъл все едно сте си носили обикновен телефон в джоба на дънките 1 година. Не пречат драскотините но за телефон на една седмица си е кофти, не са много дълбоки и не личат като съм пуснал нещо светлно, но примерно на светлина от лампи или на Stand By си личи. Колкото до разлепването ми казаха че не може, а за 4-5 драскотини не ми се дават 350 лв... На тъча му няма нищо бръмчи си като пич, само стъклото е надраскано... Дали с паста ще стане, че вече ми се загубиха надеждите?

Поздрави.
Аз съм пробвал и с пасти и с крем за пастиране на автомобили и нищо. Щом неса дълбоки драскотините пробвай и с нормално прозрачно (трансперантно) фолио. Ще останеш приятно изненадан от резултата. И аз небих платил толко пари за няколко драскотини.
Отклююване чрез имей на iPhone заключени към Австрийските оператори: A1, Orange, 3, и T-mobile.
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 26&t=24997 ? защо да не става това
Kuncavia

Мнение от Kuncavia »

legaliziran написа: Аз съм пробвал и с пасти и с крем за пастиране на автомобили и нищо. Щом неса дълбоки драскотините пробвай и с нормално прозрачно (трансперантно) фолио. Ще останеш приятно изненадан от резултата. И аз небих платил толко пари за няколко драскотини.
Еми взех си кейс, който е с лепенки, ще пробвам като я сложа как ще стане :)

@hovi те за продаване де продават и дисплей и тъч и стъкло, но никой не се наема да го прави...
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

има и такъв вариант
http://cgi.ebay.co.uk/iPhone-4-3G-3GS-C ... 1e615448f8
добър статус има продавача
Step 1: Pay for the service
Step 2: I will email you my address within 1 hour, then send your iPhone via next day delivery
Step 3: I will fix it on the same day and return via NEXT DAY delivery for FREE
Kuncavia

Мнение от Kuncavia »

Нещо не ми се рискува да им пратя Iphona и 33 паунда :))
Аватар
Zzipper

Мнение от Zzipper »

Хаха заеби после с интерпол ще трябва да го търсиш =)) А от PayPal ще ти възстановят само 33$ за услугата ;)
iPhone 4, iOS 5.0, M-tel, ФЗ.
iPad 2, iOS 5.0,
HTC HD2
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

и аз не бих.. ако си закъсал много - взимай това за 30лв пусни си клип (има много подробни клипове как се сменя стъклото на Iphone 4) и си ти наред C:-)
така бих направил аз
Аватар
stakimodels

Мнение от stakimodels »

вземаш си един zagg shield слагаш го и си готов, така ще си сигурен, че няма да се драска допълнително.
choweche

Мнение от choweche »

Здравейте! Аз търся да купя от България за IPHONE 4 бял панел или стъкло нямам представа как върви предно и задно и сивата лаисна всичко е супер надрано и много ме дразни някой от вас да продава или да има някакво по - евтинко решение без фолио без пасти и прочия искам просто да сменя стъклата ли или панела незнам точно кое се сменя стъклата са ми надрани и отпред и отзад ръбовете отстрани ми са поначупени надрани липсват парчета ...
Последно промяна от choweche на 10 Дек 2012, 00:41, променено общо 1 път.
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Насочи се към нов телефон по-добре ;) Дисплей+стъкло+тъч+панел+шасито(лайсната, не е просто лайсна а 2/3 от телефона). Сам си направи сметката.
Тоя скай за какво е? Някой ако е много на зор да те търси ли!
choweche

Мнение от choweche »

Ми какви са тези панели в ИБЕЙ ? те не вършат ли работа да сменя само горната част , която е външната ?
jester

Мнение от jester »

Здравейте!
Несе залъгвайте по офертите на отделни компоненти(LCD и Tuch) при 4-ките и нагоре, всички са със залепени LCD към Tuch-a, за да може да си купите направо нов, нямам нищо против ако някои има желание да смени само Screena ,а аз да седя и да го наблюдавам, но в крайна сметка пак ще го счупите. Такаче като копувате ,копувате комплект. Сменял съм на на 30-40 телефона, такаче неволята учи. :) Успех на всички.

Ако на някого му трябва комплект (LCD,Screen) имам един чисто нов. Не е Ретина, но разликата е незабелейима. Качеството си е горе долу 95%
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Хич няма разлика...
"Мисля-значи съществувам"
MaxT

Мнение от MaxT »

Това ми звучи като "Имам една нова Дачиа. Не е Мерцедес, но разликата е незабележима!" :))
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
nvanko

Мнение от nvanko »

Не се занимавайте с глупости :)
trumi8504

Мнение от trumi8504 »

Стъклото на моя 4s беше счупено и го смених САМ,като преди това си го купих от ибей ново за 38 евро.Няма разлика и всичко е ок.Кви 300 лева!?!?
Публикувай отговор