WIFI рутерите Level One ,tenda,buffalo

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
unid

WIFI рутерите Level One ,tenda,buffalo

Мнение от unid »

Здравейте, сигурно и други хора с Iphone имат проблем с рутерите,затова реших да споделя моя опит,за да не си блъскат главите като мен.Iphone не се свързва с всички с еднаква скорост.Първия рутер беше Buffalo N300 и с него всичко беше на ред,докато не се повреди.Върнах го в Мултирама за поправка и за де не стоя без рутер, докато го оправят си взех евтина Тенда N рутер 311R .С него тел се свързва,но ако гледате клип от You tube изтегля една трета от клипа и спира и нерви >:) Сафари тегли половин страница и спира.Нищо си викам ше чакам бъфалото.Мина месец и от Мултирама ми казват,че китайците не го оправили ами предлагат друг за същите пари и параметри-Level One WBR6020.И кво да правя викам ок нали е като бъфалото 100 кинта сигурно ше е ок .Да ама не.И после прочетох това http://discussions.apple.com/message.js ... D=11370812 и почнах лекинко да спрягам глаголи.Четох по форумите ,ъпгреидвах фирмуери,сменях защити,махах филтри и по mac адрес настройвах, не ще пущината да си комуникира с Iphona.С три други лаптопа работи безупречно,а с тел. не ще.Хубавото е,че с тия упражнения успях да настроя Tendata и сега съм с него, а "Първо ниво" :) почива.Но ако има някой идея съм готов да я приложа.А за тенда мога да покажа какви са настройките,за да ви работи с любимите ни телефончета.
Аватар
DanteIX

Re: WIFI рутерите Level One ,tenda,buffalo

Мнение от DanteIX »

unid написа:Здравейте, сигурно и други хора с Iphone имат проблем с рутерите,затова реших да споделя моя опит,за да не си блъскат главите като мен.Iphone не се свързва с всички с еднаква скорост.Първия рутер беше Buffalo N300 и с него всичко беше на ред,докато не се повреди.Върнах го в Мултирама за поправка и за де не стоя без рутер, докато го оправят си взех евтина Тенда N рутер 311R .С него тел се свързва,но ако гледате клип от You tube изтегля една трета от клипа и спира и нерви >:) Сафари тегли половин страница и спира.Нищо си викам ше чакам бъфалото.Мина месец и от Мултирама ми казват,че китайците не го оправили ами предлагат друг за същите пари и параметри-Level One WBR6020.И кво да правя викам ок нали е като бъфалото 100 кинта сигурно ше е ок .Да ама не.И после прочетох това http://discussions.apple.com/message.js ... D=11370812 и почнах лекинко да спрягам глаголи.Четох по форумите ,ъпгреидвах фирмуери,сменях защити,махах филтри и по mac адрес настройвах, не ще пущината да си комуникира с Iphona.С три други лаптопа работи безупречно,а с тел. не ще.Хубавото е,че с тия упражнения успях да настроя Tendata и сега съм с него, а "Първо ниво" :) почива.Но ако има някой идея съм готов да я приложа.А за тенда мога да покажа какви са настройките,за да ви работи с любимите ни телефончета.
хмм аз съм със същия рутер на тенда, и на айпода преди, и на айпада и сега на двата айфона, няма никакви проблеми с твойтатуба тегли си ги целите и си вървят нормално. някъде другаде ти е проблема
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Не съм имал никакви проблеми с връзката от иШайба-та, а го ползвам къде ли не. Винаги е бил "бетон". B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
unid

Мнение от unid »

Ами аз нямам проблем с приложенията на аифона,било тубата или сафари.Имам проблем с марката level one.По форумите съм чел ,че и други колеги имат проблем едни с D-link,други с Belkin, и то не всички явно някой сме" късметлиите".По тоя повод ходих в известна марка магазини за електроника и кутиите на рутерите бяха до кутите на външните харддискове, и питам" продавач–консултанта"кой рутер ще ми работи коректно с аифона.А той хвана кутията на един харддиск чете ли чете, аз мълча,и тогаз отсече"Ми той работи само с PC" ?:-/ :)
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

unid написа:Ами аз нямам проблем с приложенията на аифона,било тубата или сафари.Имам проблем с марката level one.По форумите съм чел ,че и други колеги имат проблем едни с D-link,други с Belkin, и то не всички явно някой сме" късметлиите".По тоя повод ходих в известна марка магазини за електроника и кутиите на рутерите бяха до кутите на външните харддискове, и питам" продавач–консултанта"кой рутер ще ми работи коректно с аифона.А той хвана кутията на един харддиск чете ли чете, аз мълча,и тогаз отсече"Ми той работи само с PC" ?:-/ :)

хахах случвало ми сее подобно нещо, хахах само че наобратно търсех си диск и тои ми бута един д-линк и ми вика тоя е супер як, аз си премълчах, щото щях да го изложа пред целия магазин иначе.

в офиса рутера е линксис и съм много доволен от него, викам да си взема един и за вкъщи, че съм с тенда, не че не ми върши работа и той де, другото което ми се върти в главата е еърпорт експрес
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Публикувай отговор